Професор Вучков поряза парламента: Бездарници, крият се като в бункер!

Голямо сладунче е този професор Юлиан, чеше ги наред като партизанин с Калашник

професор вучков

Миналата седмица телевизионната легенда проф. Юлиан Вучков изненадващо се появи в Народното събрание. Сутрешното му бродене сред депутатите предизвика истински фурор в сградата. Пред вестниците водещият разказва впечатленията си от посещението на парламента.

– Професоре, какво ви провокира да отидете в Народното събрание?

– Внимателно следя дейността на парламента, но от 1989 година насам никога не съм ходил там. Реших веднъж да отида м да придобия преки впечатления от атмосферата в Народното събрание.

– Как ви пуснаха в сградата?

– Въпреки че имах изрядно попълнен документ от „Евроком“, охраната не ме пусна. Казаха ми, че трябва да получа друг пропуск от кабинката
за издаване на акредитации. Служителката таи пък ми изиска предварително заявление, в което да съм описал кой съм защо искам да влизам е парламента, с кого ще говоря и т.н. Отвърнах й „Вие не знаете ли кой е професор Вучков? Идвал с лична карта и документ от телевизията“. Но пак не ме пуснаха.

Госпожата с очилата обаче ми каза, че другият вариант е някой депутат да пожелае да вляза в парламента. Понеже аз не ги познавам повечето, казах на охраната, като излезе някой депутат, да ми даде знак.

Представители на ДПС ми заявиха, че не могат да ми съдействат. Звъня след това на секретарката на ГЕРБ. Исках да предаде на Красимир Велчев или на някои друг, че съм на входа на сградата и да ме вкарат. Тя ми тръшна телефона. Същото нещо със секретарката на Коалиция за България. Най-накрая, малко преди да си тръгна, излезе Петър Курумбашев. Той се възмути, като му разказах цялата история и ми уреди пропуск.

– Как реагираха депутатите, като ви видяха?

Веднага хукнаха към мен. „Професоре, как сте, много се радваме, че сте тук…“ Пълни лицемери! А не искаха да ме пуснат. Правят се, че ме уважават и обичат, за да не ги критикувам. Видях Томислав Дончев, Корнелия Нинова и Георги Кадиев. Привиках ги им казах: „Вас, депутатите, не ви ли е срам да издигате китайски стени между народа и себе си? С два документа идвам и с часове да не мога да вляза в тази Бастилия. Превърнали сте Народното събрание в скривалище“. При Живков не беше така. Тогава уж диктатура, а се влизаше само с паспорт. Каква е тази демокрация сега? Само дето кръщелното не ми искаха. Даже ме провериха за оръжие. Позор!

– Какви са впечатленията ви от дейността на парламента?

– Направи ми впечатление, че депутатите гласуват законите без вълнение. Няма емоция, не се вживяват в това, което правят. Всичко минава монотонно. Едни разсеяни погледи, сънливи физиономии, фалшиво усмихнати хора.

http://www.youtube.com/watch?v=KMA_Xq9CnZI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *