Янаки Стоилов предложи на ВСС да освободи Иван Гешев от поста Главен прокурор!

Направих предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, обяви днес на брифинг министърът на правосъдието Янаки Стоилов.

„В постъпила при мен на 14 юли информация от Бойко Рашков има данни за скандални действия и бездействия на Иван Гешев, накърняващи престижа на съдебната власт. А в закона има такъв член, според който за подобни деяния главния прокурор може да бъде отстранен от длъжност“.

„ВСС ще заседава на 22 юли, когато ще разгледа предложението ми за освобождаване на Гешев“, отбеляза Стоилов.

Предложението на Стоилов е въз основа на получен доклад от вътрешния министър Бойко Рашков в обем от над 100 страници. След като се  запознал с него, служебния министър на правосъдието е преценил, че има основания да сезира Висшия съдебен съвет. Той не разкри подробности от данните в доклада, като каза само, че в него има както медийни публикации с антрефилета от документи, така и информация за огласени данни, събрани със СРС-та, както и факти, от които може да се направи извода, че Гешев е нарушил Етичния кодекс.

Проф. Стоилов съобщи новината на специален брифинг в правосъдното министерство. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ращков, Стоилов припоръчвом ви да върнете делата за доразсредване: – убийството на Андрей Луканов и подпалванито на Партийния дом. Мога да ви придоставяфпопълнитени сведения по лъпроса.

  2. УРААААААААААААААААААААААААА ! ДАЙ БОЖЕ А М И Н ГЕШЕВ ЧАДЪР НА МАФИОТИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ Н И К О Г А НЯМА ДА ТИ ПРОСТИМ ЗА ГАВРАТА С НЕВИННАТА ИВАНЧЕВА А ПРИКРИВАШ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ КАСКЕТ ГЕШЕВ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА БЪЛГАРОУБИЕЦО ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СПАСИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ОСТАНЕТЕ ЗАВИНАГИ КАТО РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГЕШЕВ ВЪН МУТРО

  3. Чегърт, чегърт. Тъквата ша ривие с цяло гърло. А на мегданя оро се вие.

  4. Следващи стъпки:
    – септември – напускаме ЕС и НАТО – ако не им харесва, да ходят да го духат;
    – октомври – обявяваме Радев за пожизнен президент;
    – ноември – всички соросоиди, гербери, демократи – се арестуват и се пращат в лагери – да пукнат до пролетта. по мои сметки са 2-3 милиона.
    – декември – обявяваме Народна Комунистическа Република България!

    • Голям мечтател си, НО Гешев отдавна чака това развитие за да се БЕТОНИРА и след това няма да можете да цъкнете!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *