Явор Дачков: За мен днес Западът и САЩ са последователите на Хитлер! (С ВИДЕО)

„Войната на територията на Украйна отключи процеси, които показват, че идва началото на края на либералния ред, който доминираше в света след падането на комунизма и след края на Студената война. Западната пропаганда, която се опитва да изкара Путин като някакъв обезумял диктатор, който просто бил решил да завладее една територия, защото така му скимнало, е доста учудваща. Никой не им вярва, защото всички медии следиха поведението на руския президент от 2000 г., Мюнхенската конференция. Путин 20 години е широко отразявана фигура в световната политика и хората по света знаят, че той е рационален, а не емоционален лидер. Неговите политически обосновки винаги се държат на две неща – първо-памет, идентичност и история и второ–политическия интерес на Русия.“ Това каза пред Поглед ТВ журналистът и политически анализатор Явор Дачков.

Според Дачков западните политици и медии приписаха на руснаците идеята, че войната в Украйна ще е тридневна, но няма нито едно изявление на официален руски представител, че целта им е била за три дни да приключат конфликта.Всъщност, стана ясно, че за руснаците Специалната военна операция в Украйна е дълга шахматна игра, в която те преместват бавно своите фигури и предизвикват отключване на процеси. Убеден съм, че в Кремъл прекрасно са знаели, че ще последват икономически санкции. Виждаме каква енергийна криза се завихри в Европа, а също и с продоволствената, която се задълбочава и вече се очертава като световна. Виждаме пропукване в позициите на Западна Европа“, обясни Дачков.

Анализаторът припомни, че редица пропагандатори казваха, че Путин е сплотил НАТО и ЕС. „Така беше в първите дни на военната кампания на Русия в Украйна. Но оттук – нататък започва дългия процес на поредица от разломи и разочарования в западните общества, чиито умове с десетилетия бяха промивани от западните медии. Разломите вече са налице – Италия, Франция, Германия и Испания все по-категорично настояват за политически диалог с Путин, като уж нямало да се отказват от твърдата си позиция за санкциите, но целят да не си затварят вратите за разговор с Русия. От Европейския съвет изтече информация, че Макрон, Шолц и Драги са призовавали за по-внимателно отношение към Путин“, каза Дачков. Той е категоричен, че много от западните политици вече разбират, че манията на САЩ тласка Европа към самоунищожение, че тя може да се окаже опасна и за персоналното им политическо бъдеще. „Европа е американска колония, в нея няма национално политическо лидерство и заради кризата в метрополията й Вашингтон, предстои нейният разпад“, заяви още Явор Дачков.

„Войната в Украйна е война между света на илюзията, какъвто е Западният свят с американската му мечта, и света на рационалността и разума, на паметта и идентичността. Хората, които са русофоби и слепи поддръжници на западния либерален модел, предпочитат да живеят през фантазната представа за нещата, а не през това какви са те в действителност. Затова биват лесно манипулирани през медиите и пропагандните клишета, за това в колко демократична общност живеят, за доброто, за красотата, за справедливостта… внушения, които обаче нямат нищо общо с реалността“, категоричен е Дачков.

Попитан дали в Европа и в частност в България, се задава диктатура, той каза: „Да, със сигурност. Видно е, че в целия западен свят правителствата се опитват да заглушат свободата на мисълта и словото. Но и в Русия също има диктатура. И в Китай. Такова нещо като демокрация никога не е съществувал. В САЩ и Европа диктатурата беше за известен период по-мека – докато съумяваха да експлоатират останалия свят. Сега вече тази възможност им се изплъзва и диктатурата добива по-остри форми. Очаква ни сблъсък на диктатури. Имало е объркване и по време на Втората Световна война. Мнозина са мислели, че Хитлер е много справедлив. За мен днес Западът и САЩ са последователите на Хитлер. Виждаме много големи покрития между неолиберализма и нацизма, това избива, ако щете, и в татуировките на Азов. Германия праща оръжия на хора, които си татуират нацистки кръстове.

Повече от геополитическия анализ на журналиста Явор Дачков вижте във видеото.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/S41XVU6krs4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. РУСКОТО ЗНАМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЕЕ В БРЮКСЕЛ ЛОНДОН И ВАШИНГТОН

  2. Яворе,Яворе,колко от нашите родни журналисти споделят твоето мислене,колко са застанали в редиците на разумните и морални съдници, колко наши медии се придържат към историческите и геополитически истини, към справедливостта, или всичко е въпрос на дребен интерес.Що не излезете в един словесен спор например със Светослав Терзиев от в. СЕГА. Народът, трудовите хора, нямат време и сили да следят тоя поток от лъжи и манипулации, още по-малко тънкия писък на истината(звънчето от пиринч мълчи и се измъчва пред гръмкия кънтеж на дъбовата бъчва)Гадателят-Цюй Иоан от преди 20столетия. Когато интелигенцията на един народ започне да го предава, той целият си е отишъл за винаги.Най-често предателството се оправдава с мълчаливо одобрение на безобразията, на които сме свидетели и сега,смазващи безобразия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *