Шок по български! Баба си продаде апартамента, за да плати несъществуващо парно!

баба парно78-годишната Горка Алексова от  „Люлин“ била принудена да си продаде апартамента, за да плати на  „Топлофикация“. При това без да е ползвала парно и топла вода. Дори няма радиатори.

Абсурдът се случва в наше време в родната ни действителност. „Топлофикация“ – София дава под съд старата жена и печели делото. Горка даже не е предупредена, че я съдят и че са я осъдили. Според решението на съда тя трябва да плати 6000 лева за периода 2003 – 2012 година. Нещастницата даже не знае, че задълженията й имат срок на давност и е можела само с една молба да намали годините на 3, вместо да я съдят за десет.

Докато се бори като Дон Кихот с вятърните мелници жената задлъжнява дотолкова, че й начисляват още 2000 лева от колекторната фирма, която събира дълговете.

Събирачите стават още по-жестоки. Те й запорират пенсията, която е единственият й доход. Женицата живее хем на студено, хем без пари, хем дълговете продължават да се трупат. От  „Топлофикация“ са категорични. Може да не ползва парно и топла вода, но трябва да плаща такса сградна инсталация, понеже тръбите минават през апартамента й.

За да се отърве веднъж завинаги от преследвачите си, които я преследват непрекъснато и я тероризират, женицата е принудена да продаде жилището си. 35 години съм живяла тук, това е моят дом, но ме прогониха от него, плаче старата жена, която е инвалид втора група.

Геноцидът над българския народ продължава. Възрастните са излишни, болните са излишни. Как е възможно стара и болна жена да бъде принудена да си излезе от собствената си къща и да се мести на стари години? Как държавата е допуснала цената на сградната инсталация да е толкова висока, че накрая да струва колкото самото жилище?

Има ли държава, в която ще ти запорират единствения доход – пенсията и ще те оставят да умираш от глад като куче, понеже си нямал пари да платиш за някакви тръби?

Има.

И тя се нарича България!.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *