Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Топлофикация готвят нов рекет с парното

Топлофикация с нов номер за дране на пари

ТЕЦ-овете рекетират безобразно

За пореден път някой допуска в България отоплението с парно да се превръща в истинско изнудване за клиентите на „Топлофикация”. Освен ужасяващо високите сметки и понякога доста ниското качество на услугата, сега се подготвя още един пирон в ковчега на потребителя.

Става въпрос за новата такса, която ще бъде въведена ако се приеме дистанционното отчитане на топломерите да стане задължително. При такова развитие на нещата, всяко семейство ще трябва да се бърка допълнително за по 24 лева.

Топлофикация с нов номер за дране на пари

Въпреки че уж отпаднаха задължителните подмени на десетгодишните уреди за отчитане на топлоенергията, ако все още са в изправност, нищо чудно да стане така, че хората да бъдат задължени да си сложат нови уреди за отчитане от разстояние. За тази идея трябва да сме благодарни на фирмите, които отчитат дяловото разпределение. Ако това стане, тези които са със стария вид топломери, ще трябва да заплащат вече по 8 лева на апарат, вместо досегашните 4.

Като се има предвид, че повечето апартаменти са с по три топломера, това прави средно по 24 лева месечно на семейство. За голяма част от хората тази сума е непосилна и от това се възползват компаниите, видимо поощрявани от правителството. Освен това, самите уреди от по – новото поколение са почти двойно по – скъпи. От стария вид се продават на цена около 15-16 лева, докато новите започват от 35.

Към момента услугата с дистанционното отчитане не е задължителна, но фирмите по отчитане тихомълком работят за да забият нож в гърба за пореден път. Интересно защо държавата не се намеси и да принуди тях самите да осигурят безплатни апарати на абонатите, като толкова много искат да ги сменят.

Виж видео:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *