Шок! В САЩ Дисквалифицираха близнаците Хасан и Ибрахим заради баща им

Хасан и ИбрахимОрганизационният комитет на “Американ протеже” е уведомил с  близнаците пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим, че ще бъдат дисквалифицирани.

Те са  победители в състезанието в САЩ, обаче  са нарушили строгите правила, установени  в „Карнеги хол”.

Острото писмо от организаторите  до 11-годишните таланти  е заради постъпка на  баща им Денис Игнатов. Гордият и доста амбициозен родител не спазил строгата  забрана, тайно снимал изпълненията на децата си и качил три клипа с техни изяви от конкурса в YouTube.

През пролетта  талантливите близнаци спечелиха  няколко първи места в конкурси и бяха поканени в САЩ, а за да може да стигнат до Америка, за да представят България,  правителството им отпусна за заслуги 20 хиляди долара.

В писмото от организаторите, адресирано до двете деца, се казва: “Скъпи Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, при нас се получиха много имейли от родителите на други участници, в конкурса, които протестират, че  вашите родители или някои от вашите гости са правили тайно видеозаписи, които впоследствие  са качили в YouTube.  Очаквахме, че  участниците  са прочели ръководството за рецитала и да са разбрали, че „Карнеги хол” е свято място  със собствени традиции и собствени правила, които обаче в момента са грубо нарушени от ваши близки.

„Американ протеже” настоява клиповете веднага да бъдат свалени и  ще дисквалифицира близнаците заради наглостта и пълната липсата на култура на поведение на бащата.

Масово в социалната мрежа изригнаха срещу Денис Игнатов, който зашеметен и главозамаян от таланта на децата си, погази всякакви правила и сам спъва кариерата им с огромната си амбиция спрямо тях. Остро се изказа и техния мецанат  Дора Пенева-Вилчек, която предостави дома си в България, за да могат момчетата да репетират на спокойствие.

Тя лично уведомила  Денис Игнатов с правилата за концерта на 23 май. Там е посочено, че е абсолютно забранено снимането по време на концерта и  в бекстейджа.

Това е  голям шамар и за мен, признава Дора, която дори наела логопед, за да преодолее заекването на малките музиканти.

Бащата още не е коментирал издънката си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *