Шойгу: Западните оръжейни доставки за Украйна вече не могат да повлияят на хода на нашата спецоперация

Шойгу докладва на Путин: Средно по 1336 души на ден постъпват в руската армия на договор, тоест „всеки ден получаваме по един нов полк“.

През последните 16 дни, в рамките на предприетата от Киев контраофанзива, Въоръжените сили на Украйна претърпяха значителни загуби и в момента врагът се прегрупира. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност в присъствието на Владимир Путин.

„След 16 дни на активни бойни действия, в които претърпя значителни загуби, врагът намали активността си до минимум и в момента се прегрупира“, каза Шойгу.

„Ние формираме резерви като част от армейския корпус, от армията. Вече имаме и пет нови танкови полка – в първа и двадесета армия. Всичко върви по план, всъщност до края на юни изцяло ще завършим формирането на резервната армия. А в близко бъдеще ще завършим формирането на армейския корпус. Пет нови танкови полка вече са сформирани с повече от 60%, от личния състав и техника“, добави още Шойгу.

Шойгу отбеляза и високата мотивация на доброволците, които постъпват в армията. Доброволците се обучават на 8 полигона, обучават ги над 600 инструктори. Формирането на резервните армии на въоръжените сили на Руската федерация ще приключи до края на юни.

По думите му вече са доставени 3786 единици техника за формирането на тези съединения.

Шойгу докладва на Путин, че през 2023 г. Западът ще достави на Украйна 250 танка, от които 120 Leopard и 31 Abrams:

„Вече е ясно, че това, което е доставено на Киев и предстои да бъде доставено, няма да повлияе съществено на хода на специалната операция.“

Същевременно руският съвет за сигурност отчете военната техника, загубена от Киев по време на 16-дневната му  т. нар. „контраофанзива“. Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че военните на Руската федерация са унищожили:

-повече от 13 хиляди украински военни;

-246 украински танка, включително 23 западни;

-10 тактически изтребителя;

-42 украински РСЗО;

– 264 дрона.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА В О В Е К И РУСИЯ !
    МЕЧТАЕМ СКОРО ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ В БЪЛГАРИЯ РУСКИ БРАТЯ !
    ИМАТЕ ОБИЧТА И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
    ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ БРАТУШКИ !
    ПОБЕДАТА ДА БЪДЕ ВАША !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *