Честит Трети март! Ще ни бъде и пребъде, убеден съм в това

Освен петък, днес отбелязваме и Освобождението. На тази дата големият ми брат – Руснакът, жертвайки себе си, превърна Родината ми от турска провинция в самостоятелна държава. В държава на българите. Със своя армия, администрация и върховна власт. Имахме своите Кирияк Стефчов и Поп Кръстю, но и своите Левски, Ботев и опълченци. Дълбок поклон!

Казват, че историята се повтаря като фарс. И вярно – днес имаме Кириак Петков, но не боготвори гърците, а американците, хъшове, но не в Браила, а в Дубай. Пак не смеем да произнесем на глас Дядо Иван, но тайно го чакаме и пак считаме Турция за изконен враг, но час по час тичаме там на пазар и на почивка, а кючекът измести хорото. Е, не тотално, на „Бяла роза“ всички стават.

Наближават изборите. Виждам лека паника в редиците на левите либерали, дори ги избива на фашизъм. Някакви манолглишевци и евгенидайновци откровено призовават към терор. И естествено пак дъвчат Паметника на Съветската армия. Оня дегенерат дето го оскверни със специално закупен чук, се превърна в знаме на цялата сган. Спомних си Смирненски „Хей, другарю, ти какво решил си с чука“ и съм сигурен, че и той го е рецитирал това стихотворение.

В истинска държава щеше да вече да чука камъни с новозакупения си чук, а вечер да го чукат ония с дългите присъди. При това без значение дали е рушил паметник на руски войни или нечий надгробен паметник. Или щеше да се лекува в съответното заведение, на мен външният му вид ми навява такива диагнози. С тая нескопосана пропаганда и една свястна избирателна комисия, господата ще влизат в Парламента само в дните за посещение на граждани. От сърце ще дам своя принос. Точно толкова куца пропаганда проведоха бандеровски активисти в Германия. Завлякоха някакъв уж руски танк в Берлин, накитиха го с байряците си, чучнаха го на булевард „Унтер дер линден“ и насочиха дулото му срещу руското посолство. Обаче се получи, като в онова детско стихотворение с неочакван край – Върви си Генчо из папура и си клати … кошница с домати. В тоя случай немците /внимание, червена точка/ им набутаха папура чак до доматите.

Смъкнаха синьо – жълтите парцали и обсипаха танка с цветя.

Видях някаква символика – немски танкове в степите, после руски танкове в Берлин, посрещнати от хора с цветя. И се сетих, че тоя филм съм го гледал и му знам края. Явно и други са го гледали, защото през нощта тихомълком премахнаха танка. На западните елити фашизмът им е като имунна реакция, появява се при финансова криза. Лечението е сложно и продължително, но много резултатно. Надявам се да минем с общоукрепваща терапия и да не стигнем до спринцовки „Сармат“ и „Калибър“, с ядрени имуносупресори!

Васко Кръпката щел да иде да пее в Киев, щото едно време Ролинг Стоунс пели у Хавана и се гътнал Кастро. Явно не е разбрал, че СССР се разпадна и Киев засега не е в Русия, та евентуално ще го отнесе Вселенски. Като се сетя колко се дра по концерти на СДС и как свърши тая партия, може пък да не е толкова лоша идеята.

Дойде Баба Марта. Очаквано се появиха жълто – сини мартеници, засега останаха разнополови. Аз съм леко объркан, нали идеята е да сме бели и червени от здраве? Какво ни пожелават новаторите, да сме жълти и сини ли? Тия цветове са много кофти симптоми по мойта медицина. Май верно съм прав, пропагандата яко издиша. Личния лекар на дедо каза за пациента си, че през половината време не знае на кои хора е дете, както казват по нашенско и има риск да им докара война с Русия и Китай. Аз не знам що за доктор обсъжда пациента си публично, но явно там си може и така. За Тръмп сума ти психиатри разправяха че е откачен, даже книга писа някакъв и нищо не му направиха. Щом за президента може така, какво остава за простия човек? Питам за да се заяждам, не че ми е зор.

В щата Охайо се случи малък Чернобил, обърна се влак с отровни химикали. На дедо Байдън му е през кобура, праща всичко за фронта и за победата, а победа няма. Американците почнаха да се усещат, даже Вики Ноланд се оплаква, че сенаторите вече не щат да дават кинти, при това и републиканци и демократи. Даже подпитват, дали пък някой не краде? Глупости, политик да краде, кога е било това! Слушах реч на Антъни Блинкен, в която за 15 минути произнесе едновременно“Русия“ и „агресия“ 16 пъти. После замина на срещата на Г 20 в Индия. Там па къв цирк е, неам думи!

От една страна е „градината“, както я нарече Барел – САЩ и васалите, от другата страна „джунглата“ – Русия, Китай, Индия, Турция. „Градинарите“ ги тегли да говорят за война, „Диваците“ обсъждат икономика. Китайската говорителка отсече: Стига вече едностранни санкции и екстериториална юрисдикция! Преведено от китайски: Айде наиграхте се!

Накрая Тони все пак пресрещна Лавров някъде из кулоарите, въпреки твърденията „Мразим таа гад, кьорав да пойдем, да го не видвам“ или нещо подобно, не толкова видинско. Разправя, как му избил илюзиите от главата, а на въпроса „Лавров какво Ви отговори“ се връцна, като ученичка от горните класове. Гледам политиците от нашия съюз и ми се насълзяват очите. Иначе завършили елитни училища, бръшлянова лига и прочие. А се получила една лоялна посредственост, с полови колебания и изразена симпатия към забранени вещества. Хора податливи на финасови изкушения и компрпоматен натиск, но с бесни амбиции и огромен апетит към властта. Мъже и жени чудесно пригодени за колониална администрация, без никакви скрупули и сантименти към народа си, към моя народ.

И това ще преживеем. Щото българина го гледаш прост човек, а като му дадеш снежна топка, тресне Киро у главата на връх Шипка, та му набие празничен дух. И да няма снежна топка пак ще му го набие, има и други начини, някои весели, други по – малко. Жилав ни е народът, семката му е яка, а духът му силен. И Господ го обича, а Майка Русия му прощава детинщините. Ще ни бъде и пребъде, убеден съм в това. Така че вдигам чаша пълна с водка и надежда, наздраве!

Автор: д-р Владимир Тупавичаров

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! БЛАГОДАРИМ ВИ РУСКИ БРАТЯ!ЗА СВОБОДАТА,ЗА ВЪРНАТОТО ЧОВЕШКО ДОСТОИНСТВО!ПОКЛОН,НАВЕКИ!ОТ БЛАГОДАРНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД,ЗА УЖАС НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ! СМЪРТ ЗА ВАС,ПРЕДАТЕЛИ! ЧАКАМЕ ОСВОБОДИТЕЛНАТА РУСКА АРМИЯ!

  2. – НАЗДРАВЕ ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ВЛАДИМИРЕ ИЗПЪЛНИ ДУШАТА МИ С НАДЕЖДА ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ МИЛО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ! РУСКИТЕ НИ СВЯТИ ПРАВОСЛАВНИ БРАТЯ НИКОГА НЯМА ДА НИ ИЗОСТАВЯТ !

  3. Шапки долу,след този коментар!
    Бъдете жив и здрав, ДОКТОРЕ!

  4. Русия освободи България, но както във всяка друга нива и тук растат бурени и кукувича прежда. Лошото е, че масата оставя да я задушат, а Радев сее още. В такива времена е добре на чело на страната да има умен и гъвкав политик, но нашият се оказа огънат и малодушен. Каквито и пагони да сложиш, носи ги с чест и колкото са по-големи, толкова са по-задължаващи. За съжаление, комунизмът не създаде схема, за такова развитие. Водещата партийна вярност и семейственост, родиха нагаждачи, а промяната им даде и икономическа власт. Веднъж запали ли се пожарът на алчността, гори докато има какво да гори. Службогонството и то е вид алчност и не е задължително да е за пари. Задачата на човекът в крайна сметка е, да стане като Създателя, но той иска да го постигне приживе. В трудни времена, на изпитания, се прави или голям скок в тази посока или голямо падение назад. За едни е късмет, за други нещастие.
    Да живее България, да живее братска Русия, да се вразумят укруснаците, а мътещите водата, да получат, каквото заслужават! Честито Освобождение!

    • На роба все някой му е крив, че се радва на робството си. Я комунизма, турското робство, я римското, я годишните времена, я луната ……..
      Когато си продажна и анално-податлива душица, винаги трябва да има причина за това.
      Ай сиктир бе, кво общо има комунизма, че националните предатели обичат стоят на колене и да цоцат западна бяла течност, докато предават родината и народа си?
      Логика и чудесии…..

      • Ти нямаш капацитет да ти се обяснява, хунвейбинче, по-плитък си от локва на асфалт. Плюнчи се колкото можеш, но не се прави на това, което не си!

      • Кво има да ми обясняваш?
        Станал предател, бил малодушен….. заради комунизма и схемите му?
        Никога не бих се определил като комунист, но комунистите мълчат и някой трябва да брани строя, който е милиони пъти по-читав от сегашният чифутски комунизъм, нарекъл се либерална демокрация.
        А пак се опитай да ми обясниш, как така даден строй те прави от патриот национален предател?
        Щото познавам комунисти патриоти готови да умрат за България, не за чифутски измислици, както и капиталисти готови да продадат родината си…Такива ми ти работи османофилче.

  5. НАЙ ИСКРЕНО БЛАГОДАРИ – БЕЗДОМНИЯ ПОЕТ НА ШВЕЦИЯ – СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВЪ… ТАКАВА КНИГА СА НАПИСАЛИ ТОЧНО ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ЗА МЕН, ЧЕТЕЙКИ КАКВО ПИША И ТЕ УМУВАШ ШВЕДИТЕ И МЕ НАРАЖДАТ НА ПЪРВАТА РЕДИЦА НА БОРЦИТЕ ИЗПОЛЗМАЙКЕ МЕ КАТО КИЯК ЗА ТУПАНО НА „35 ПЕОТЕН ВРАЧАНСКИ ПОЛК“ ДА ЛУМКАМ ПО ШВЕДСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ !

    ТЕ ПИШАТ ЗА МЕН 90 % ИСТИНИ, А В ОСТАНАЛИТЕ 10 ПРОЦЕНТА ПРАВЯТА НАЛИЗ И ДОПЪЛВАТ С ТЕХНИТЕ ПИСАТЕЛКИ МЕТОДИ ЖИВОТА НА ШВЕЦИЯ !
    – АЗ В ОНИЯ ГОДИНИ НЕ ЗНАЕ ТОЛКОВА ШВЕДСКИ, ЗАЩО ЗНАЕХ ПОВЕЧЕ И МЕ СЛАГАХА ПРИ ХОРАТА ДЕТО НЕ СА СЕ УЧИЛИ В ТЕХНИТЕ СТРАНИ И ДВИГАХА „ЛОЗУНГИ И ПАРОЛИ КАКТО СИ ЕБЕШЕ НЯКОГА ПРИ НЯКОЙ ДРУГАРИ ОТ СТАРИТЕ НАШИ НОВИТЕ ВАШИ“…

    БЯХ ПРАВИЛ ДЕМОНСТРАЦИЯ И СРЕЩУ МИСЪЛТА НА ШВЕДСКИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ЙОРАН ПЕРСОН, КОЙТО СЕ ИЗЦЕПИ „БЪРЗО РЕКРУТИРАНЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ С АКАДЕМИЧЕСКО ОБРАЗОВЕНИЕ“ И МЕН МЕ РЕКРУТИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ И НАКРАЯ МЕ НОКАУТИРАХА КАТО СОЦИАЛЕН СЛАМ С ГАРАНТИ ПЕНСИЯ, КОЯТО МИ Е ОТНЕМАТ И ОБЯСНЯВАМ НА УМНИТЕ ШВЕДИ СЕГА ЧУЖДЕНЦИ КАТО МЕН В НАРОДНОТО ШВЕДСКО ДУПЕТИЛИЩЕ, ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА Е УВАЖАВАМЕ ТОВА ЧОУДЕНЦИТЕ, НО В БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПОГОВОРКА, А ТО МНОГО НЯМА МЕСТО ДА ИМ ГО НАЧУКАМ !

    ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, ОТ ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ АКО РЕКАТ ПОБРАТИМИТЕ ПРА-БЪЛГАРИ ДА НИ ПРИСЪСТВИЕТО И НА ЮДЕЙСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ СИЛИ ЩЕ БЪДА ПОКОРНО БЛАГОДАРЕН !

    С ДОБРИ ЧУВСТВА, ТЕ ТОВА СЕ КАЗВА ДИСКУСИЯ ДА СЕ ИЗПИШЕШ !

    СТЕФАНЪ Д-РЪ Д ЧОЛАКОВЪ – ВРАЦА ПАЛНАКА ДЕТО ГАРГА НЕ КАЦА

  6. ВСИЧКИТЕ 5 МЪЖЕ ОТ РУСКОТО ЦАРСКО СЕМЕЙСТВО СА ВОЮВАЛИ В БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ!!!

    Честит Празник на всички български мъже, жени и деца!
    Честит Празник на Святата ни Освободителка Русия!
    Поклон пред паметта на българските, руски и всички загинали воини за Свободата на Родината ни!
    Помним.
    Поклон, святи души.

  7. Манифестът на император Александър II за обявяване на Руско-Турската Освободителна война:

    «НА ВСИЧКИ НАШИ ЛЮБЕЗНИ ВЕРНОПОДАНИЦИ Е ИЗВЕСТНО ОНОВА ЖИВО УЧАСТИЕ, КОЕТО НИЕ ВИНАГИ СМЕ ВЗЕМАЛИ В СЪДБАТА НА УГНЕТЕНОТО ХРИСТИЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ В ТУРЦИЯ. ЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ПОДОБРИ И ОСИГУРИ НЕГОВОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е СПОДЕЛЯЛ С НАС И ЦЕЛИЯТ РУСКИ НАРОД, КОЙТО ИЗРАЗЯВА СЕГА СВОЯТА ГОТОВНОСТ ЗА НОВИ ЖЕРТВИ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ УЧАСТТА НА ХРИСТИЯНИТЕ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ… НИЕ ПЪРВОНАЧАЛНО СИ ПОСТАВИХМЕ ЗА ЦЕЛ ДА ПОСТИГНЕМ ПОДОБРЕНИЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ИЗТОЧНИТЕ ХРИСТИЯНИ ПО ПЪТЯ НА МИРНИ ПРЕГОВОРИ И СЪГЛАШЕНИЯ СЪС СЪЮЗНИТЕ И ПРИЯТЕЛСКИ НАМ ВЕЛИКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ… НАШИТЕ УСИЛИЯ, ПОДДЪРЖАНИ ОТ СЪВКУПНИТЕ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ НАСТОЯВАНИЯ НА ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, НЕ ДОВЕДОХА ОБАЧЕ ДО ЖЕЛАНАТА ЦЕЛ. ИЗЧЕРПВАЙКИ ДОКРАЙ НАШЕТО МИРОЛЮБИЕ, НИЕ СМЕ ПРИНУДЕНИ ОТ ВИСОКОМЕРНОТО УПОРСТВО НА ПОРТАТА ДА ПРИСТЪПИМ КЪМ ПО-РЕШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ. ТОВА ГО ИЗИСКВА И ЧУВСТВОТО НИ НА СПРАВЕДЛИВОСТ, И ЧУВСТВОТО НА НАШЕТО СОБСТВЕНО ДОСТОЙНСТВО. ТУРЦИЯ СЪС СВОЯ ОТКАЗ НИ ПРИНУДИ ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ СИЛАТА НА ОРЪЖИЕТО. ДЪЛБОКО ПРОНИКНАТИ ОТ УБЕЖДЕНИЕТО В ПРАВОТАТА НА НАШЕТО ДЕЛО, НИЕ В СМИРЕНО УПОВАНИЕ ЗА ПОМОЩ И МИЛОСЪРДИЕ ОТ ВСЕВИШНИЯ ОБЯВЯВАМЕ НА ВСИЧКИ НАШИ ВЕРНОПОДАНИЦИ, ЧЕ НАСТЪПИ ВРЕМЕТО, ПРЕДВИДЕНО В ТЕЗИ НАШИ ДУМИ, НА КОИТО ЕДИНОДУШНО СЕ ОТЗОВА ЦЯЛА РУСИЯ. НИЕ ИЗРАЗИХМЕ НАМЕРЕНИЕТО СИ ДА ДЕЙСТВАМЕ САМОСТОЯТЕЛНО, КОГАТО НИЕ СЧЕТЕМ ТОВА ЗА НУЖНО И КОГАТО ЧЕСТТА НА РУСИЯ ИЗИСКВА ТОВА.
    АЛЕКСАНДЪР ІІ, ИМПЕРАТОР ВСЕРУСИЙСКИ»

    Сюлейман Паша е френски евреин.
    Източник: the bulgariantimes

  8. Ако нямаше 3 март(добър или лош), нямаше да има нищо(всичко) друго!!! Честит празник България!!! Поклон Русия!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *