Цветанов: Спасих ГЕРБ от разпад преди изборите! Борисов трябва да ме слуша повече!

„Премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Аз мога само да съм му от помощ, защото хората около него ежедневно го подвеждат и заблуждават. Обясняват му, че нещата са розови, а те не са“, сподели Цветан Цветанов в тв. интервю днес.

„В цялата страна партията е загубила общо 51 съветници. В София отстъпваме с 80 000 гласа. Ето защо премиерът не трябва да се сърди, когато чува критики. Когато изказвам различно от неговото мнение, аз всъщност му помагам да се ориентира. Не можеш да търсиш само отвращение и да се сърдиш“, каза Цветанов, анализирайки приключилите местни избори. Според него ако срещу Йорданка Фандъкова на балотажа беше излязла не Мая Манолова, а друг кандидат, тогава резултатът щял да бъде съвсем различен.

„Не можем да виним софиянци, че гласуваха по този начин. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах парламента по обективни причини. Но това е формалният повод, който беше намерен. Има и други причини, които ме мотивираха да го направя. Все още съм редови член на партията и смятам, че в нея трябва да има дебат. Убеден съм, че ако премиерът даде възможност членовете на ГЕРБ да говорят, ще разбере много истини“, каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Аз бях човекът, който в месеците преди местните избори бдеше партията да остане цяла. Успокоявал съм членове, които искаха да си тръгнат, и общински съветници, които искаха да се отделят от ГЕРБ и да продължат като независими кандидати в общинските съвети. Връщал съм ги от вратата. В момента в ГЕРБ текат процеси на разпад и Борисов трябва да ги спре“, каза Цветанов.“Това, което направих аз, е да дам оставка и да напусна парламента по обективни причини.

След като напуснах ГЕРБ никога не съм си позволявал приятелски огън срещу тази партия, нито съм играл срещу нея“, увери Цветан Цветанов, след което подчерта, че организацията на партията в Русе е била брилянтна преди да бъде разбита.

„Ако ГЕРБ бяха излъчили за кмет на Русе кандидат като Пламен Стоилов, той щеше да бъде избран за такъв още на първи тур“, убеден е Цветанов. Пламен Стоилов е кмет с два мандата от ГЕРБ в Русе, но се оттегли и не се кандидатира за трети мандат, защото не чувствал достатъчна подкрепа от партията си. Това той ми го сподели лично“, завърши Цветанов в най-кахърното си интервю за бъдещето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ВИ ГРЪМНЕ ВАС ДОЛНИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ФАШИСТИ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ МАФИОТИТЕ

  2. НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВИЕ ДЪРЖИТЕ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯ ГО Е ИЗБРАЛ ЗАЕДНО С НЕГО УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ СВЕХОВНИ ТЕРОРИСТИ

  3. Всички знаем за мишките и потъващия кораб. А тоа е голем плъх!

  4. „Аз подадох оставка и напуснах парламента по обективни причини“.ЦЦ. Какви ти обективни причини! А 6-те апартамента, а молитвените закуски, а 8-те бръкми Ф-16, а Южен Поток, а Белене и т.н. Не се оправдавай с Борисов – той ще си понесе заслуженото. Ти си безсрамен лъжец и нагаждач.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *