Гонят Сорос от Великобритания. Плащал за свалянето на Джонсън и да се спре „Брекзит“!

Торите в британския парламент сигнализираха избирателната комисия и настояха спешно да провери работата на фондациите на Сорос във Великобритания. Американският милиардер Джордж Сорос е застрашен от разследване в Обединеното кралство. Според вестник „Дейли Мейл“ той е заподозрян в опит да осуети „Брекзит“, а конкретните обвинения са, че финансира кампания „ за свалянето“ на британския премиер Борис Джонсън от поста.

Представители на Консервативната партия призоваха избирателната комисия спешно да провери фондациите на Сорос във Великобритания с аргумента, че „Фондацията за отворено общество“, чрез своя лондонски офис, спонсорира групата за оставане на Великобритания в ЕС „Бест фор Бритън“, като умело заобикаля забраната за чуждестранно финансиране на политическите организации на Острова.

Кампанията, за която Сорос е отпуснал колосалните 3 милиона британски лири, насърчава избирателите да „гласуват тактически“ за противниците на „Брекзит”. Ако същите надделеят, британския премиер Джонсън ще изгуби всякаква надежда за спечелване на мнозинство в парламента.

По-рано идеологически несъвместимите либералдемократи, зелените и уелската партия подписаха споразумение с клауза да не оспорват 60 места в парламента, за да увеличат шансовете за победа за кандидатите, които се противопоставят на излизането на Великобритания от Европейския съюз. А „Бест фор Бритън“ се обяви в подкрепа на този съюз срещу „БРЕКЗИТ“.

От 2017 г. насам организацията е получила 2,7 милиона паунда от Джордж Сорос. Сумата е видима от финансовите доклади на лондонския филиал на американската фондация, чийто офис се намира в същата сграда като други организации, противопоставящи се на „Брекзит“, включително соросоидните фондации „Отворена Великобритания“ и „Европейско движение“. И двете организации играят ключова роля в кампанията „Народен вот“ за втори референдум срещу БРЕКЗИТ.

Очаква се социалната мрежа „Фейсбук“ да се превърне в основното бойно поле на британските избори. Затова през последния месец „Бест фор Бритън“ активно е инвестирала в реклами на социалната платформа. Само през последните 30 дни групата е похарчила 137 хиляди паунда за 165 различни реклами.

„Призовавам избирателната комисия да разследва по най-бързия начин тези груби нарушения на закона за финансиране, които е извършил Джордж Сорос с неговите фондации“, заяви Андрю Пърси от торите. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *