Цветанов: Борисов ми предложи да се скрия вдън земя, но аз нямам от какво да се срамувам! Направих толкова много за народа…

„През последните месеци усешах остро недоверие на Борисов към мен. Не съм го виждал такъв никога през 18-те години, откакто работим заедно. Лоша дума срещу него няма да кажа. Но една партия не може да се управлява само от един човек“. Това заяви бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в първото си интервю след като подаде оставка от всички ръководни постове в партията и се превърна в редови член.

„Борисов ми предложи да остана в ръководството на ГЕРБ, но само при условие, че спра всичките си публични изяви. Аз му отвърнах, че този вариант е неприемлив за мен и му предложих дреги два- или да остана и да продължа работата си, както досега, или да се оттегля.“, разкри Цветан Цветанов любопитни подробности от последния си разговор с Борисов.

Бившият втори в ГЕРБ разкри, че е получил предложение от друга партия да се присъедини към тях, като офертата дошла лично от председателя й. Цветанов не изключвал вариант в бъдеще да участва в чисто нов политически проект. Но засега оставал привърженик на ГЕРБ.

„Предложението на Борисов да продължа да работя, но в сянка, като едва ли не се крия, не ме устройва. Направил към много за държавата. Винаги съм поставял националното над личното. Не само няма от какво да се срамувам, но аз се гордея с постигнатото от мен. И не виждам защо трябва да се крия от хората“, подсмърчайки в ефир изплака Цветанов.

И най-добрият приятел на Цецо, Веско Маринов преживял тежко думите на Бойко Борисов, че повече не го иска на партийните концерти, разкри самият Цветанов. Бардът на ГЕРБ и родната полиция бил с ранима душа и оценката на Бойко за партийните му концертни изяви силно го депресирала.

Впрочем, оставката на Цветан Цветанов не е изненада за хората, които следят политическия живот в страната. Факт е, че през последните година и половина напрежението между двамата растеше и се трупаше. Първият открит сблъсък помежду им стана преди година и половина, когато във вихъра на аферата „Скрипал“ и Брюксел, и Вашингтон в хор настояха да изгоним колкото се може повече руски дипломати. Борисов обаче реши да се сниши и да не дразни руснаците. Но пък Цветанов най-провокативно би тъпана и скочи на шефа си с директното обвинение, че не е съпричастен с евроатлантическите ни партньори.

Преди няколко месеца Родител-1 и Родител-2 на ГЕРБ отново влязоха в директен сблъсък, когато Цветанов най-простосърдечно си призна пред медиите, че се спазарил с ДПС да гласуват срещу преференциите, за да осигури на управляващата партия парламентарен кворум. Борисов изтръпна, че алъш-веришът му с турската партия е разкрит и кризисно свика спешна пресконференция, на която порица Цветанов и „грешното му решение“, а накрая премиерът лично гарантира, че преференциите няма да отпаднат.

Последва „АпартаментГейт“ и Цветановия апартамент за 1.5 млн. лв. с частен асансьор… и нервите на Борисов се скъсаха. Той накара Цецо да напусне постовете си в парламентарната група на ГЕРБ. Но едва подал оставка, Цвъки направи нагъл опит да се завърне в парламента като „консултант“ на партията. И се получи нещо от рода на: „Те го гонят през вратата, той влиза през прозореца“. Което бе очевидна провокация срещу Борисов.

Борисов е известен с политическото си оцеляване. Той жертва всичко и всеки, за да си осигури оставането във властта. Но с изхвърлянето на Цветанов, този път Борисов жертва не някоя от обичайните си пешки, нито дори офицер… а направо царицата. С оставката на най-важната си фигура, спокойно може да се каже, че Борисов губи играта. Засега е в шах, но е въпрос на месеци и той, и ГЕРБ да се озоват в позиция „МАТ“. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. По-голям лицемеp, идиот, лъжец и кpадец истоpията на Бългаpия не познава.

  2. ДА СЕ МАХАТ И ДВАМАТА ТОЛКОВА МНОГО СА ОПРОТИВЯЛИ НА НАРОДА

  3. Какво си направил за народа бе, идиот? Кьорав ли си, че народът едва пърха още, а България загива? Направил бил… Изрод! То бива, бива наглост, ама това вече граничи с шизофренията! Малоумници, те ще ни убеждават как живеем… Боклуци са всички до един от ГЕРБ, а рибата мирише от главата!

  4. БЛАГОДАРИМ ТИ ГОСПОДИ ЧЕ НИ СПАСИ ОТ МАЛОУМНИКА КРАДЕЦ ПРЕДАТЕЛ ПСИХОПАТ ЦВЪКИ СПАСИ НИ ГОСПОДИ ОТ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА МАФИОТ ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦ АМИН

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *