„Форбс“: Крайно време е да признаем, че кримчани предпочитат Москва пред Киев

КримГодина след присъединяването на Крим към Русия над 82% от  население продължава да одобрява това, което Западът нарича насилствено присъединяване на черноморския полуостров.

Това са резултати от допитване на GfK Group, информира американското списание. „Форбс“. Допитването бе направено преди месец  от германския изследователски от най-големият институт за проучване на общественото мнение в Германия, който е  четвърти по рода си в света.

 На въпроса „Одобрявате ли анексията на Крим?“ цели 82%  от анкетираните отговорили с „да, категорично“. Други 11% отвърнали с „по-скоро да, отколкото не “ . Само 2%  са отговорили с „не“, а други 2% написали, че още не могат да преценят. Останалите три процента отказали да участват в анкетата.

Дори от  етническите татари, които представляват  10% от населението на Крим, едва четири процента не одобряват присъединяването на Крим.

Подобно допитване бе направено и през юни миналата година от „Галъп“ заедно с американската правителствена агенция Broadcasting Board of Governors. И тогава също на въпроса одобряват ли присъединяването към Русия, 82.8% от запитаните отговориха с „да“.

Западът трябва да признае Крим, защото над 80 процента от населението иска тази промяна и непрекъснато я заявява, категорични са от списанието. Няма защо да си крием главите в пясъка, населението на полуострова се чувства по-добре като част от Русия, отколкото като част от Украйна.

Допитването на GfK Group показва и дълбоко политическо разделение на самата  Украйна по въпросите за бъдещото й развитие и влизането й в ЕС. Огромна част от самите украинци не смятат, е влизането им Евросъюза ще и помогне да решат проблемите си и да заживеят по-добре констатира още „Форбс“.  В един момент Западът ще се наложи  да признае правото на Крим на самоуправление, категорични са анализаторите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *