Фенове на „Левски“ атакуваха палатките и счупиха плочата на Паметника на съветската армия (С ВИДЕО)

Четирима души са задържани след като фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с бомбички, факли, димки и камъни хората в лагера късно снощи.

Атаката е станала около час след победата на „сините“ над израелския „Апоел“ (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано фенове на „Левски“ са нападнали палатковия лагер. Атакуващите издигнали транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупиха плочата, написаха със спрей „Искаме български паметник“. 

„Дойдоха около 20-30 човека от агитката на ‘Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят камъни и запалителни елементи – димки, факли по нас… Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във фейсбук Геновева Кръстева и прилага видео от атаката. 

В клипа се вижда бандата маскирани озверели нападатели, които хвърлят запалени факли и димки по палатките пред паметника с викове: „Ей, комунисти, майка ви ше е*а“ и „Мрете, руски к*рви“. В кадър попадат и бездействащите в този момент полицаи.

ВИЖ ВИДЕОТО ТУК

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, затова и хора отихода пред него с палатки – за да го бранят.

Четирима души са задържани след извършено нападение снощи срещу палатковия лагер, който беше издигнат пред Паметника на съветската армия в София, съобщават от МВР.

След атаката на място отидиха и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Стана ясно, че атаката е извършена от „30-40 маскирани човека“. 

Мая Манолова нарече атакуващите „шпиц-команда“ в изявление във Фейсбук. 

Румен Петков е категоричен, че са имали „ясна политическа задача“. 

От областната управа в София съобщиха в четвъртък, че „изготвеният План за обезопасяване на паметника вече е внесен за одобрение от компетентните органи на Столична община“. Което преведено от административен на нормален език значи: СЪБАРЯНЕ НА ПАМЕТНИКА.

ЕТО КАКВО ПУБЛИКУВА МАЯ МАНОЛОВА В ПРОФИЛА СИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *