„Файненшъл Таймс“ ШОКИРАЩО: КАПИТАЛИЗМЪТ ИЗЧЕЗВА След 10 Години, Защото е ЕДНА ОГРОМНА ИЗМАМА! Истината е СТРАШНА! Виж Тук:

За пръв път в историята на Запада, една утвърдена и уважавана западна медия – лондонският „Файненшъл Таймс“ призна откровено, че няма по-голяма лъжа на света от лъжата, наречена пазарна икономика и капитализъм.

Точно обратното правят другите западни „колеги“ на английския финансов вестник.  От памтивека та до ден днешен, те упорито поставят знак за равенство между комунизма и социалната държава. Самата дума „социално“ за тях по презумпция значи нещо лошо, нещо „комунистическо“.

Ще кажем на тези върли адепти на капитализма, който в последните двадесетина години се превърна в империализъм, че комунизмът е философско-политическа теория, която никога не е прилагана на практика където и да било по света. Нито в Съветския съюз, нито в останалите социалистически държави.

Названието „комунизъм“ всъщност бе наложено от Западната пропаганда, за да се създаде някакво „плашило“, което да стряска хората от Западна Европа и САЩ и да им напомня, че няма нищо по-хубаво от капитализма, в който живеят.

Само че капитализмът, както казва Маркс, ще бъде победен от самия капитализъм. Тоест от безобразното и неистово желание на „честните бизнесмени“ да трупат все повече и повече пари. Защото за да продължава съществуването си, капиталистическата система трябва непрекъснато да разширява пазарите и териториите си. Само че пазарите и териториите свършиха- поне на тази планета. А втора, годна за обитаване планета, скоро не се очаква да колонизираме. Така че, какво правим?

Всички знаем, че към момента 1 % от хората на планетата Земя са заграбили и притежават 90 % от световното богатство, в което влизат и суровините, и обработваемата земя. Като по този начин лишават милиарди хора по света от правото им да живеят свободно и достойно в собствените си държави.

Нека им припомним още, че Съветският съюз не беше победен от Запада. Такива „теории“ се развиват днес наляво и надясно из целия западен свят, като в колонизирана България това се осъществява от пуделите на Сорос и фондация „Америка за България“. За да поддържат и бранят този мит пък въпросните пудели, периодично са финансово вдъхновявани от своите началници в Брюксел и Вашингтон.

Истината обаче е съвсем друга: Съветският съюз беше толкова мощна държава, че можеше да съществува още десетки и стотици години. Но през 1989 г. руските хора, сами и без някой да ги принуждава, сложиха оръжието на земята. И протегнаха ръка към Запада с желанието за взаимноизгодно сътрудничество и развитие.

Вместо това, получиха от „добричките“ западни „бизнесмени“, една вакханалия на ограбване и унищожаване на голяма част от ресурсите на огромния Съветски съюз и на Руската федерация в частност. Вследствие на което стотици милиони хора в Русия и бившите съветски републики и социалистически страни бяха обречени на безработица, глад и мизерия.

Разруха и мизерия донесе така наречената „пазарна икономика“ в страните от Източна Европа. Тази разруха, естествено доведе до лек скок на икономиките на Запада. Но в дългосрочен план им донесе нова световна финансова криза – тази от 2008 г. Която се оказа десетки пъти по-страшна от световната криза, предизвикана по време на „Голямата депресия“ в САЩ през 30-те години на миналия век.

А причината за тази огромна финансова криза бе съвсем проста. През годините на Студената война от 1950 до 1990 г. „умните“ капиталисти бяха пуснали на бързи обороти печатниците за пари. И обсипваха хората от Запада със зелени хартийки, които изобщо не бяха обезпечени с някакво производство. Само защото искаха да покажат на народите отвъд „Желязната завеса“, че при капитализма си свиркаш, получаваш огромна заплата и живееш прекрасно.

Този грандиозен балон, обаче се спука с такъв трясък, че принуди задрямалите западни народи да се събудят и да прогледнат. И какво видяха? Видяха, че икономиките и държавите им са с огромни вътрешни и външни дългове. В САЩ например общият дълг е около 60 трилиона долара, при брутен вътрешен продукт от едва 19 трилиона реални долара. Което означава, че задлъжнялостта на САЩ към вътрешни и външни кредитори е повече от 300 %.

Огромни бяха дълговете и на останалите западни държави. С други думи, и западните страни, и техния хегемон САЩ, само десетина години след като Съветският съюз прекрати своето съществуване, се оказаха ФАЛИРАЛИ държави. А митичното „превъзходство“ на капитализма пред социализма се оказа ОГРОМНА ЛЪЖА.

Както твърди уважаваният лондонски „Файненшъл Таймс“, хората на Запад вярваха, че притежават богатство, което в действителност не съществува. Защото техните долари представляваха набързо напечатани хартийки, които не бяха обезпечени с реално производство на стоки и услуги. Реалната капиталистическа икономика на Запада не можеше да осигури такова „благоденствие“ на хората, каквото Брюксел и Вашингтон искаха да представят пред света. Така западната „витрина на капитализма“ се пръсна още в началото на 90-те години на двайсети век. И с нея потънаха всички големи западни държави.

И тук на помощ им дойде една друга митологема. Така нареченият Европейски съюз, който от общност на равноправни държави, бе пренастроен от САЩ в зловеща машина за колонизиране и изсмукване на икономиките на страните от Източна Европа.

Ето това е западния капитализъм. Той не се крепи на собственото си производство. Крепи се на войни, колонизиране на народите и техните наземни и подземни богатства, на грамадни финансови машинации, на нечувана експлоатация на човек от човека…

Поради тези причини финансовият екип на в. „Файненшъл Таймс“ дава на съвременния капитализъм НЕ повече от 10 години живот. Защото можеш да поробиш цял континент с лъжа и измами. Но не можеш да го държиш в подчинение повече от 30 – 40 години. А почти 30 години от тях вече изтекоха. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Истината за рухването на СССР е съвсем друга. Самото рухване беше предизвестено още през 80-те години на 20-ти век от видни анализатори от самия СССР. И България беше запозната с причината: технологическия неоколониализъм.

    Запознатите знаят, че технологиите в САЩ след Втората световна война се развиваха благодарение на спечелените от войната милиарди долари, докато СССР трябваше да възстановява промишлеността си по стари технологии, отпреди войната. Изтокът задлъжня на Запада за тези 45 години с над 15 милиарда долара и просто СССР и страните от Варшавския договор не можеха да издържат финансово на този натиск, затова трябваше да се разплатят с материални активи.

  2. След като имате претенции за обективност на сайта, защо изтрихте коментара ми под статията????

  3. Мисля, че си бях казал мнението под тази статия. Но, тъй като го няма ще се повторя. Комунизмът падна не защото не можеше да издържи финансово на какъвто и да било натиск. Падането на комунизма се дължи на най-голямото предателство в историята на човечеството. Алчността всъщност победи комунизма. Тези които бяха на върха решиха да станат милионери и милиардери, ограбиха страната и потопиха населението в глад и мизерия. Спряха производството изкупиха фабриките за по 2-3 лева и ги продадоха за старо желязо. А, що се отнася до Русия и Китай, те са вече капиталистически държави и ще продължат съществуването на капитализма до края на света който като че ли наближава. Капитализма не може без войни, а една нова световна война ще сложи край на света.

    • Това май е реплика към мен. Някои производства в Източния блок не са собствени – доста от тях са по закупени лицензи от Запада. Редно е да се запитаме какво стана със закупените лицензи от България, кой ги гушна по време на приватизацията? За тези лицензи са изхарчени много пари, а както знаем голяма част от влизащото в хазната от брутния вътрешен продукт на социалистическите държави е портфейл на политбюро, нещо като касичката на Цветан Василев, но в много по-големи мащаби – харчат се пари за совалки на комунягите по света, обмяна на военен и полицейски опит между социалистически държави, приютяване на държавна издръжка на бедстващи граждани от соц-страни /виетнамци например/ и още какви ли не екстравагантни неща… Когато разходите превишават приходите, се натрупва външен и вътрешен дълг. Вътрешният дълг може да се пази в тайна от един режим като комунистическия, но външният трябва да се обслужва. Но по едно време България фалира и нямаше кой да рефинансира дълговете й. СССР се запъхтя като Юпитер от толкова много сателити в орбита, които си бяха въобразили, че е дойна крава во веки веков. Наистина в технологично отношение СССР като никоя друга държава до този момент е дала даром на страните от соц-блока около 10 000 патента. Истината е една – без СССР България не би имала промишлено Машиностроене в заводи като по времето на социализма, а единствено на занаятчийска основа. Без СССР България отново се върна в каменната ера, защото с промишлено Машиностроене тя е конкурент на силите от капиталистическия свят, а без промишлено Машиностроене е просто пазар. Промишлеността я унищожиха западняците – първо превзеха външните ни пазари, а после и вътрешните. А алчните комуняги не инвестираха в нови технологии и просто хлопнаха кепенците на приватизираните заводи, разпродадоха машините за скраб и на черно, а хората останаха без работа… Комунягите са тъпи, но не са чак дяволи, каквито ги изкарвате. Не ги защитавам, но това е самата истина.

      • „Комунягите са тъпи, но не са чак дяволи, каквито ги изкарвате.“ Явно има грешка в разбирането на това което съм написал. Никъде дори не съм намекнал, че комунистите са дяволи. Дяволи са антикомунистите, предателите на комунизма, тези които ограбиха страната и станаха капиталисти. Аз самият бях дявол, до преди промените, по-точно до 70-те години, когато избягах на запад, и в най-богатата страна на света видях гладни и бездомни. За съжаление нещата не вървят на добре. Изглежда, че това което е писано в библията ще се сбъдне. А там е казано: Първо ще се появи антихристът с белега на челото. Той се появи, Господин Горбачов. След това ще започнат бунтове, убийства, войни, природни бедствия. И това вече се случи. След това ще пада огън и жупел от небето. Явно Третата Световна Война.

  4. Поздравявам Ви г-н Анонимен 1! Много точна и реална оценка! Аз съм на същото мнение. Комунизма, или по-точно Социализма падна, не защото страните от Варшавския договор не можеха да издържат на финансовия натиск на Запада, а защото беше извършено най-подлото и мръсно предателство спрямо своите народи от тримата най-големи престъпници и предатели – Горбачов, Хоникер и Кол, които бяха вербувани от САЩ. Да – алчността на тези хора и техните приближени срина комунизма. Тези тримата предатели с главнодействащо лице белязания Горбачов вкараха Източна Европа в тази лъжа, наречена пазарна икономика и капитализъм, които донесоха само разруха, глад и мизерия на страните от Източна Европа. И за съжаление от капана на капитализма излизане няма. Той се крепи само на войни и завладяване на нови територии, а войната е основния бизнес на капитализма.

  5. Анонимен 1, добре сте избягали от гетото, защото в България не е имало масово образовани комунисти, а тъпи като галоши комуняги, които само на хартия следваха Марксизма и Ленинизма. Социалистическата система беше наложена от СССР за наше добро, но не можа да вирее и не пусна корен, нито даде плод.

    Не сте били дявол, а просто не сте могли да се примирите с тази вакханалия на комунягите. Излезли сте навън, видели сте как е на Запад, сравнили сте и сте осъзнали, че западната музика наистина е опадъчна като цяло, че капитализмът е гнил и все такива работи, които сте чували, но не сте вярвали като по-млад. Но не сте осъзнали още, че и комунягите са прогнили отвътре – говоря за тъпите като галоши комуняги. Не плачете за тях, те достатъчно плачат за изгубеното щастие да бъдат господари над роби, които вярват, че са равни и няма класово общество…

    В Библията не пише за перестройката, нито за ядрен апокалипсис. Пише, че противникът на Бога и на Неговия Син ще направи света зъл и грешен, ще има много войни между народите, които са решили да следват тъмните сили, но накрая ще паднат огън и жупел от Небето като над Содом и Гомор, за да бъдат унищожени синовете на злото и на греха.

    • Vasquez, имам още една поправка.
      “ в България не е имало масово образовани комунисти, а тъпи като галоши комуняги,“. Истина е, че първите комунисти, тези които взеха ръководни места в държавата непосредствено след 9-ти Септември, нямаха подходящо образование, нито опит в ръководство на държава и въпреки това следвайки принципите на комунизма България от изостанала селскостопанска страна Се издигна на високо ниво, както в индустрията, така и в образованието. Тези „тъпи комуняги“ образоваха населението до такава степен, че според американската преса от 70-те години България по образование на населението е на едно от първите места в света, а в производство на глава от населението, сме били пред Гърция и Турция. След като тези тъпи комуняги се образоваха,
      свалиха системата като потопиха народа в глад и мизерия, извършвайки най-голямото предателство в човешката история. Така че, ако не съм те разбрал погрешно имай малко уважение към тези „тъпи комуняги“.

      • Анонимен 1, да им се кланяте и да ги почитате като богове оставям на Вас. Естествено, че ще образоват населението – нали има Културна революция, тръгнала от СССР по целия социалистически блок. Подковаваха предимно с марксистко-ленинстките постулати. Но най-лошото е това, че тъпите комуняги се правеха на умни, не се вслушваха в по-разумните от тях, създадоха капсулована система от рабфаковци и тям подобни „специалисти“, които учили-недоучили се пробваха в управлението. Добре съветските другари споделяха своя опит в производството, че България можа да се развие индустриално и да си стъпи на краката за няколко петилетки.

  6. “ Добре съветските другари споделяха своя опит в производството, че България можа да се развие индустриално и да си стъпи на краката за няколко петилетки.“
    Vasquez,съветските другари споделяха своя опит в производството, защото следваха комунистическите принципи. А, те бяха следните: Всички хора, и всички страни на планетата, трябва да имат еднакви условия за живот и еднакви условия за развитие. В американската преса казваха, че когато Кисинджер посети Китай, разликата между най-ниската и най-високата заплата е само 4 пъти, докато в страни като Америка разликата в доходите между най-бедните и най-богатите е безкрайно много пъти. Разбира се като вземеш в сравнението клошарите, които нямат никакъв доход.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *