Украйна: Насърчаваме България също да ни даде своите самолети МиГ-29

Украйна насърчава България също да даде своите самолети МиГ-29, след като Полша и Словакия вече й дадоха. Това заяви в интервю пред БНТ говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Юрий Сак.

По думите му Украйна, която в момента подготвя своята пролетна офанзива, има нужда да подсили военновъздушните си сили, които осигуряват въздушно прикритие на наземните операции. Украинските въоръжени сили водят тежки боеве в Бахмут, Авдеевка и Маринка, където всеки ден, по негови думи, умират между 900 и 1000 военни.

Обясни, че украинците също дават жертви, но руските са повече. Въпросът за самолетите, според него, е сходен с този с танковете, когато страната за първи път поиска тежко въоръжение от съюзниците си миналата година. Постепенно съюзниците, обясни Сак, преминаха от доставки на съветски тип танкове към западни образци въоръжение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Гледам от зарана някакви жълто сини осрани гащи усукани на антената на покрива и се чудя.Сега разбрах откъде са дохвърчали,руснаците ударили склад с оръжие на просяците фашисти.

  2. А фашагите какво ще ни дадат,бежаци и курви украински имаме в изобилие. Ти

  3. Абе, жалки холим!
    Не ни“насърчавайте“ за война или самольоти, а по добре да ви оНождаме жените ви, които са „бежанки“у нас.
    Ако знаете жените ви к’ви ги вършат по казина и мотели- майка ви жална хохаЛска. И то да жълти стотинки.
    Слава Осраина

  4. Как ни насърчават, като теле, което не иска да влезе при касапите или? Наглювците вече нямат държава, при това без значение кой ще победи във войната. В единият случай брат ни ги прибира при себе си, а в другия им опиват всичко налично и стават роби. Винаги съм смятал хохлаците за най-умните руснаци, но това което се случва в момента, ги свали в класацията много след чукчите. Няколко евреи ги водят за носа на смърт, а те реват „Героям слава!“.

  5. СПАСЕНИЕТО НИ ДА НЕ УЧАСТВАМЕ В ТАЗИ ФАШИСТКА ВОЙНА Е ДА НЯМА ПАРЛАМЕНТ.ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ИМА САМО ТОГАВА АКО ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ ВЛЕЗНАТ В ПАРЛАМЕНТА И НЕ СЕ СЪБЕРАТ 240 ПРЕДАТЕЛИ.

  6. Поклон пред паметта на редник Александър Малцев с позивна Кубан,геройски загинал в бой срещу укрофашистите,представен посмъртно за Герой России.Ако имате минута време ,прочетете за подвига на този обикновен руски човек.Съболезнования за семайството му ,пусть земля будеть пухом для всех павшим руские люди.

  7. А ние ги насърчаваме да си приберат наглите нашественици оттук!

  8. Ама разбира се. Готово. Те нашите са малко развалени и в момента не летят, но не пречи да ви ги натоварим в насипно състояние. Имаме и стари подменени части които още не сме предали на вторични суровини. Нали и тях ще вземете? Ако се сетите за още нещо, каквото и да е друго, обадете се на Бойко – бивш комунист или на Ристето – наследник на комунисти и ще получите пълно разбиране и съдействие.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *