Украински лейтенант пред CNN: Много чуждестранни наемници напуснаха Украйна като видяха на какво са способни руснаците

Много чуждестранни наемници, които се присъединяват към украинската армия, напускат след като видят реалността на бойното поле, заяви украинският лейтенант Дмитрий Костюк пред CNN. Той твърди, че неговият взвод, който е разположен край Бахмут, страда от недостиг на личен състав и в един момент са му изпратили попълнение от 12 чуждестранни бойци. Половината от тях обаче напуснали, когато видели за какво става въпрос.

Според офицера някои наемници се присъединяват към битката, защото са привлечени от „романтиката на войната“, а други идват, защото гледат на боевете като на своя „професионална дейност“ или пък с цел да добавят още една мисия в биографията си.

„Повечето от тях не осъзнават в какво се забъркват. Много хора си представят нашата война като престрелка с врага, без да осъзнават всъщност колко артилерия има и че седят в окопите под обстрел всеки ден и по цял ден без изобщо да могат да видят врага“, каза украинският военен.

Костюк отбеляза, че за разлика от украинските граждани, чужденците са свободни да прекратят договора си с военните. „След като видяха какво представляват военните действия, почти половината от хората казват: „Не, не, това е прекалено. Това не е войната, за която сме се подписали. От моите чуждестранни бойци останаха само двама. От останалите 2-ма загинаха, а останалите си тръгнаха“, заяви той.

Украинският военен разкритикува мобилизационната кампания на страната, като отбеляза, че практиките на властта в Украйна да принуждава насилствено гражданите си да воюват в армията, произвеждат деморализирани войници, които не са склонни да се бият.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Путинофили, как може да не ви харесва сафарито на руснаци?
    Жалко, че не ви избиват всичките, мамицата ви мръсна и богоборците-паразити.

  2. Прави са хората. Те са си представяли войната като компютърна игра или в краен случай като американските войни в Ирак и Либия – най-напред бомбен килим и след това те смело влизат да зачистват, ако някой някъде още шава. На такава война са тръгнали те, а тази, на която са пристигнали е съвсем друга и за такава война те не са се подписвали.

    • Цивилизаторите на България нали и тук преподават позитивно мислене….. но сигурно щот сме прекалено големи диваци и селяни, не са ни споходили подобни пожелателни мисли :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *