Украинската Месомелачка и Бахмутският Касапин

Статистиката на загубите на въоръжените сили на Украйна – най-строго пазената тайна

През ноември председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи официалната бройка на убитите войници от украинската армия – 100 000 военнослужещи. Въпреки това, според Владимир Рогов, член на главния съвет на военно-цивилната администрация на Запорожка област, тези загуби на украинската армия от 100 хиляди души са силно занижени. 100 хиляди са жертвите във ВСУ за периода от 24 февруари до края на пролетта и началото на лятото: „Оттогава безвъзвратните загуби на режима на Зеленски са нараснали поне два и половина пъти” .

Зеленски и Залужни хвърлят все повече и повече отряди срещу руските позиции, войниците им вече масово се държат като атентатори-самоубийци. Това няма как да се случи ако не взимат наркотици. В украинската армия Залужни вече си е спечелил прозвището Бахмутския касапин. Ожесточените боеве в района на Бахмут (Артьомовск) продължават с пълна сила.

Строго забранено е да се разкрива размера на украинските загуби, разкриването на подобна информация може да доведе до най-тежко наказание. Информацията обаче продължава да изтича. Според Андрей Марочко, бивш разузнавач и офицер от Народната милиция на ЛНР, украинските медицински работници са получили заповед да не разпространяват данни за броя и състоянието на ранените войници в болниците, в които работят. Забранено е фото и видео заснемането в болници и морги без официално искане и разрешение от органите на реда в Украйна.

„До зимата на 2022 г. настъпателният потенциал на въоръжените сили на Украйна беше окончателно изчерпан и това е огромна, ако не и основна заслуга на руските артилеристи… “, казва Евгений Федоров, военен експерт и собственик на сайта „Военен преглед“. – Можете да си направите тези изводи дори от слабото вече присъствие сред въоръжените сили на Украйна на бронирани машини. Повечето им танкове и бронетранспортьори вече са в небитието, а само те бяха способни да предпазят войниците им от огромното количество снаряди и осколки, които изстрелва срещу им като ураган руската артилерия. Всичко, което се вижда на фронта, са бойните пикапи на бандеровците с екипажи, въоръжени с тежки картечници или минохвъргачки. Тази ерзац оръжейна техника е в състояние да причини проблеми, но е напълно беззащитна срещу каквато и да е артилерия.

Въпреки това украинското командване продължава да хвърля хората си в клането. Сега целия участък от Бахмут (Артьомовск) до Купянск е превърнат в месомелачка, която се върти безмилостно и мели въоръжените сили на Украйна всеки ден с хиляди. Мъртвите често остават на бойното поле, ранените на фронтовата линия също имат малък шанс да оцелеят: ВСУ не разполагат с достатъчно количество транспортни средства. В полевите им болници нямат достатъчно персонал, лекарите им са затрупани с работа и често не успяват да помогнат на ранените.

Украинският телеграм канал „Картел“ например пише: „Войниците на ВСУ по „Сватовското направление“ негодуват, че президентската канцелария премълчава факта, че месомелачката по направлението Луганск-Харков е не по-малка, отколкото в Бахмут/Артемовск, но никой не говори  и не пише за това, а напротив- Киев залива публичното пространство с фалшиви новини за настъплението и пробива на ВСУ там, въпреки че реалността е съвсем друга.“ Не е трудно да се досетите защо нашето военно командване се опитва да удържи Бахмут на всяка цена и с цената на десетки хиляди жертви: загубата му „ще доведе до цяла плетеница от стратегически проблеми за Въоръжените сили на Украйна и отстъпление на войските ни на десетки километри назад “, е сигурен украинският военен експерт Олег Стариков.

Но дори след зашеметяващите крупни  загуби, понесени от въоръжените сили на Украйна, резервите на Киев в жива сила остават с почти същата численост. Но не и със същото качество. Директорът на Центъра за приложна социология и политически науки Генадий Подлесни (Краснодар) смята: „Украинските власти са в състояние да поставят под оръжие поне още половин милион души.“

Продължаващото систематично унищожаване на мъже в репродуктивна възраст в Украйна всъщност е геноцид, но Киев ще провежда мобилизации, докато това изобщо е възможно, въпреки че броят на новозаловени за наборници все повече се проваля. Повечето все още неповикани във ВСУ са се изпокрили: някои в запустели селски ферми, други в Европа.

Въпреки това висшето командване все още успява поне да възстановява загубите на въоръжените сили на Украйна. Цикълът на попълнение в редиците на наемниците също продължава – мъртвите и ранените се заменят с нови. Вярно е обаче и, че притокът на чужденци, които искат да се бият дори за големи пари, постепенно намалява: защото в Украйна рискът да изгубиш живота си е твърде голям.

Друг, може би последният мобилизационен ресурс на въоръжените сили на Украйна, са жените. Напоследък броят им в тиловите райони в близост до фронтовата линия се е увеличил. От района на Харков се съобщава, че на контролно-пропускателните пунктове на магистралата, водеща в посока Сватово, документите и автомобилите често се проверяват от украински женски военни патрули.

Може би не е далеч денят, когато украинките ще бъдат принудени да заемат местата си и непосредствено зад оръжията. Просто защото мъжете ВСУ вече ще са рядкост. Но дори тогава от бункера на Зеленски все още ще се чуват весели съобщения как победата е близо…

Валерий Бурт

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Титаник потъвал със запалени светлини. За разлика от ЕС.
    Ха-ха- за ужас на фашизоидните разклонения на агент Смит, преоблечени като нас. Активирани манджурски зомбита, заляли нет пространството.
    Време е да стане наистина напечено.
    Врагът е ясен. Пазете се не толкова от него, колкото от преоблечените шапчици, панделки и тем подобни.
    Господи, пази ме от “приятелите”, с враговете сам ще се справя!

  2. Смърт на фашизма навсякъде по света,това зло изпълзя отново от леговището си. И пак се озъби на свободното човечество, като звяр искащ да лочи кръв. Поклон пред руските православни братя, които за пореден път са готови да бранят човечеството от този дяволски звяр.

  3. Знаете ли кой потопи Титаник и защо?
    Защото на Титаник имаше три човека, които искаха да свалят тоя ред. Затова убиха и Кенеди.
    Един от двамата президенти, извън техните линии.
    Заради печатането на хартии от ФР.
    Когато разберете, че хартията не става за ядене- ще схванете.
    Червената шапчица- обещали са ти.
    Не ми се прави на интересна! Нито панделката- лице на сдс!
    Пожелавам ви да ядете хартия! Много скоро!

  4. Лияна Панделиева- лицето на сдс, след това на бсп- оплю българските кукери и сурвакарството!
    И се праи на мен- да ми наложи нейното!
    Няма да ти се получи- защото си жалко тяло без дух и душа!
    На всичкото отгоре говори от мое име:
    Моме, не съм ти дала право да се изказваш от мое име!
    Лияна Панделиева- лицето на бсп, сдс, сие и изобщо не ме интересува!!!

    • А така,тези продажни антибългарски боклуци са за затвора.

  5. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ПОБЕДА ЗА БРАТСКА РУСИЯ !

  6. Титаник не се е сблъскал с айсберг. Предварително е планиран атентата.
    Заради трима влиятелни хора, които са били на него и са планирали да се борят с ФР. С печатницата на пари на … заклели се.
    Затова убиха Кенеди- един от двамата не евр$и.
    Кой америк президент не е евре@н?
    Двама.
    Стигнахме ли до протоколите на Ц&он?
    Сега схванахте ли- ако се биете с матрицата, ще ви потопят титаника.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *