Турция първа призна Крим

Турция КримВ Крим пристигна турска делегация, за да види на място  развитието на полуострова и да разсее антикримската пропаганда, която твърди,  че автономната република е изолирана политически и всичко в нея става под натиск.

Това пише „Взгляд“, цитирайки  кримския вицепремиер Руслан Балбек.  Според неговите думи, „турската делегация е представена на ниво заместник-кметове, представители на бизнеса страната  и общественици“.

Турските гости  могат да се убедят, че кримчани живеят нормално,  в мир и съгласие и да проверят  перспективите пред евентуалните  икономически връзки, а също така  и да видят, че Крим и Русия е равно на  еднаква история и единно бъдеще.

Посещението на турската делегация е първият положителен сигнал, който ще даде да се разбере, че всички народности, живеещи  на полуострова  спечелиха от присъединяването на Крим към Русия. Сигурен съм, че подобни посещения ще позволят на другите държави  сами да изградят мнението си за Крим, а не да се слушат само  антикримската пропаганда на западните медии и на пристрастните украинските политици“, каза Балбек.

Турските чиновници, които влизат в състава на делегацията, са първите официални представители на чужда държава, които посещават Крим след присъединяването му към Русия.

Турция пък показва, че не е толкова зависима от САЩ и европейските си партньори. Че там се гледа предимно интереса на собствената им държава, а тогава на останалите. Тя единствена се опълчи и не пропусна през Босфора танкера с втечнен газ за Украйна, той като имаше опасност за турското население и рядко се съобразява безпрекословно на всички заповеди, идващи от САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *