Турският вестник Sabah: Защо заплахите на САЩ вече не действат?

Sabah: От Китай, Русия и Индия до Бразилия и Турция, днес САЩ се сблъскват с икономически укрепнали държави, върху които заплахите им вече не действат

През последните 100 години, откакто станаха империя, САЩ разработиха и използваха много методи, с които да разширят влиянието и присъствието си в други страни, пише най-големия турски вестник Sabah. Те използват санкции, военни интервенции с цел „посяване на демокрация“ и организират държавни преврати чрез финансирани от тях цветни революции. За целта са изградили огромна световна агентурна мрежа от НПО в над 120 държави.

Светът обаче вече не е онзи свят, който трепереше пред Америка и покорно й се подчиняваше. От Китай, Русия и Индия до Бразилия и Турция, днес САЩ се сблъскват с икономически укрепнали и солидарни помежду си държави, върху които американските заплахи вече не действат. И на наглият грабителски Вашингтон му остана последният коз — езикът на заплахите. Но дори той вече не е толкова страшен и ефективен, пише изданието.

Агресивната външна политика на САЩ, която през последното столетие потискаше развитието на света и мачкаше като валяк народите на развиващите се страни, през последните години постепенно загуби инерцията си. Най-голямото доказателство в подкрепа на тази теза е, че Вашингтон, който беше изградил грандиозна мафиотска система на „меката сила“ и я използваше при всяка възможност, сега има само един коз в ръцете си: езикът на заплахите. Заплахи, които действат на останалите страни все по-малко, отбелязва изданието.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Не справи в турската преса. Заплахите си действат над всеки безполов изрод с неизживяно детство. Дори лично познавам възрастни същества, които вярват че краваросатанинската армия се състои от рамбовци, сепермени, супергърли, чавекопаяци …… и ако не слушкаш обрязаната невестулка херо ще ги прати да те накажат.

  2. Днешното земетресение е предупреждението от САЩ към Ердоган.
    Ако не слушка какво може да се случва в Турция !

  3. Същото направиха с Хирошима и Нагазаки към Русия.
    Да слушкат- че ако не слушкат- бой. Ако слушкат- пак бой.
    Защо ли получих дежавю?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *