САЩ са окупирали най-големите находища на нефт, газ, вода и жито в Сирия. Да сте чули нещо по въпроса?

Автор: Дахер Фарид Дахер – Ламот – българо-сирийски журналист

Две натовски държави са окупирали части от Сирия. САЩ владее военно и източва най-големите находища на нефт и газ (включително и най-голямото находище: Омар). 80 000 барела дневно.

1/3 от прясната вода (язовир Табка) също е в зоната под американски контрол, наред с житото. Турция пък контролира военно и експлоатира някои от най-важните земеделски райони в Сирия. Всички те добиват продукция и печелят, без сирийската държава и народ да получават каквото и да е от това.

Но зверската експлоатация и грабеж не стигат само дотук. Френската компания за производство на цимент „Lafarge“, например, години наред си партнираше кооперирано с ИДИЛ и Ал-Кайда в Сирия, и си набавяше суровини от контролираните от ислямските бандити находища, без да плаща на Дамаск, за което през 2022 г. бе глобена с близо 800 милиона долара. Но не глобена от Сирия, а от европейска анти-монополна институция. Сирийската държава и народ не са видели нищо от тези пари. Части от страната им са окупирани, а ресурсите им се източват. https://www.bbc.com/news/business-63305371

Но не стига, че части от странната са окупирани, хиляди артефакти и антики са разграбени, ами и страната е подложена от САЩ и останалите нейни западни васали на брутални и нечовешки санкции. Всяка страна по света, всяка компания, която се опита да вкара стоки в страната, бива наказвана и преследвана.

Вследствие на този безсрамен грабеж Сирия от крупен производител и износител на гориво, жито и лекарства, се превърна в страна, в която хората умират от глад, студ и болести. Няма лекарства и консумативи, ток и парно, храна и елементарни стоки.

Ситуацията е кошмарна, хората вече нямат дори желание да живеят, милиони са принудени да бягат. Някои се спасяват при грабителите си в западните страни, където ги посрещат с шокираща дискриминация: не им се разрешава да отварят банкови сметки, работят на черно за по-малко пари, които получават на ръка, без осигуровки, без медицинска помощ, без нищо. Заради мизерията много от семействата женят дъщерите си по сметка.

Психологическите травми, които „Солидарния Запад“ нанесе и продължава да нанася на сирийския народ, за които никой не говори, са едни от най-видимите и болезнени проблеми, които са непоправими и ще предизвикат сериозни последствия за поколения напред.

Така действа безсрамния сатанистки Запад. Същият, който истерично пищи и обвинява руснаците за „окупатори“ на Донбас. Не, това са хора, отишли да спасяват сънародниците си от нацисткия геноцид на Киев.

Автор: Дахер Фарид Дахер – Ламот – българо-сирийски журналист

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. За бандитския грабеж на петрола и газа от Щатите в Сирия е писано много, само че в независимите западни медии.Тази информация се появява за първи път, и не другаде а само и единствено в Скандално.Някой от нашите ортодоксални евроатлантици да се е произнесъл по въпроса. Затова пиша с гняв и с погнуса за цялата ни политическа пасмина, лишена от морал, от разум, осланяща се единствено на роболепието си, в което Борисов засега печели първа награда.Някой му е преподавал уроците на Деил Карнеги, „Как да печелим приятели и да влияем на хората“ щото не мисля, че е прочел поне тая тънка книжка.

  2. Можем да им наложим санкции, като изпратим простокирчУ и кУкорчУ за президент и веце на хазаросатаниската паплач.

  3. Хора, мислете като гласувате, за това са ви главите! Да пратим в небитието и европа и сащ и нато и наглите англосакси! Стига васалщина!

  4. И ние го ядем същия, само дето голяма част още не са го разбрали.

    • Нашият е доста по обемен и релефен, пък и не ни подмазват с вазелин.
      Арабите поне намират смелост да воюват с поробителя си, докато ние се кефим да ни го нафърфальокват целия и се залъгваме, че ближем сладолед.

    • 7 тона злато на година.
      Милиарди крадат от тока и водата ни.
      Милиарди прибират и от преносната мрежа.
      Милиарди от продажбата на ГМО отрови….
      Милиарди струват над 3-те милиона българи напуснали родината си, за да работят на запад.
      Да изреждам ли всичко ……. или всеки може да смята?

      • България може да бъде Рай!
        Когато я освободим.
        Тогава ще видите къде е Раят на земята.
        За тоновете злато не ми се говори- че ми е болна тема да гледам възрастни хора да ровят по кофите, а българските деца да бъдат мачкани и дискриминирани…
        Спирам дотук, че ми е къс фитила!

  5. Същото се случва и с по-ценните археологически находки! Идват едни хора и те се товарят на самолетите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *