Трифонов: Слагам край на коалиционното Правителство, Петков и Василев водят държавата към фалит (С ВИДЕО)

Напускането на министрите на ИТН е само поводът за събарянето на това правителство, а причините са, че тази коалиция не работи. По тази причина ние нямаме място в нея. Причините да напуснем правителството са две – Северна Македония и факта, че в държавата вече няма пари.  Това каза лидерът на ИТН Слави Трифонов във видео изявление, което се излъчи на страницата му във Фейсбук.

По думите му премиерът Кирил Петков грубо, еднострано и безпардонно нарушава подписаното коалиционно споразумение. „Македония е важна част от нашата история и нашата национална душа и никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Такова едно действие се нарича национално предателство“, категоричен беше Трифонов.

По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Не знам как ви звучат на вас тези милиарди, но това са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да си прави експерименти с тях и да ги харчи еднолично. Ако ще да е завършил не Харвард, а междугалактическия институт“, каза още лидерът на ИТН.

По думите му никой не знае как е похарчена най-голямата сума в историята на България. Тази сума от 9 милиарда, похарчена от Петков, Василев и хората им за рекордните 9 дни – за нея няма отчет, никой не знае къде отидоха тези пари.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Депутатите от ИТН ще подкрекпят актуализацията на бюджета само в частта му касаеща социалните мерки, но не и другите точки, съобщи Трифонов. Предложените от ПП мерки срещу инфлацията, всъщност само ще я увеличат. Министрите на ПП водят държавата към фалит, добави той..

Всичко е въпрос на морал, аз не съм тук заради тази власт и продължавам да не се чувствам политик, заяви той.

ИТН доброволно излизаме от управлението. Ако целта ни е била да се облагодетелстваме от властта, щяхме да останем в нея. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония, завърши Трифонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Днешната история на България е едно фиаско ,водещо държавата ни към закриване! За 30 и кусур години не чух и не видях нито едно действие на тн „родни политици“ ,което да е за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ,водещо до просперитета му в живота!
    Само крадене ,лъжи, крадене, лъжи и само празни приказки без покритие!Разсипията ,опростачването и немотията са повсеместни!
    Всички,които се пробваха на високи постове са за НАРОДЕН СЪД,защото досега се проведе геноцид за нас под наглото ръководство на световния крадец-сащ,подкрепен от местни профани и алчни малоумници!
    Призовавам българите да не участват в поредния театър,да стоят настрани от урните,подкрепяйки цялата шайка престъпници отгоре!

  2. И защо чак сега, бе Трифонов? Тази политика със Северна Македония простия Киро я води от самото начало на своето управление. Разграбването на държавата също върви с пълна сила от тогава. Защо чак сега реши да разтрогнеш брака,а не преди да бъдат отмъкнати тези 9 милиарда. Защо чак сега видя, че по въпроса със Северна Македония Киро върши национално предателство. Във втората спомената от теб причина е заровено кучето – защото в държавата вече свършиха парите. Кой какво можа цоцна, разбягваме се докато е време.Киро простото нали е просто, да остане само то да пере пешкира. И правилно, който е проЗД така му се пада. Хитрите си бият камшика навреме.Но българският народ, „суверена“ не е нито толкова прост, нито толкова късопаметен, колкото го мислите.

  3. В България винаги е било пълно с предатели. Левски е предаден от българин, Ботев е предаден от българин – това е нашата карма във всяка чета да има по един командир, по един знаменосец и по един … предател.
    Постъпката на Слави не е изключение, а закономерност. Как може да се разчита на един клоун? Що се отнася до Македония, това си е техен проблем. Те веднъж си сложиха таралеж в гащите – влязоха в НАТО, сега се канят за още по-голям таралеж – ЕС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *