Терористичният киевски режим уби десетки цивилни в Донецк

Пореден обстрел по центъра на Донецк от украински РСЗО. Жертви и ранени! В резултат на обстрел на Републиканската травматологична болница в Донецк от ВСУ загинаха 7 мирни жители, а 19 са ранени с различна степен на тежест. Обстрелът е извършен от бойци на Въоръжените сили на Украйна от района на населения пункт Ласточкино (на 20 км. от столицата на ДНР)

Терористичния киевски режим уби 7 души в Донецк

Минути по-късно ВСУ обстреляха и Ворошиловски район в града. Два удара от ракети бяха регистрирани на кръстовището на улиците Лагутенко и Федор Зайцев. Нанесени са сериозни щети на 5 жилищни сгради.

Часове по-късно ВСУ ракетчиците на ВСУ извършиха и най-тежкото си и зверско военно престъпление за деня. Украинска РСЗО от района на Авдеевка удари автобус от градския транспорт в Донецк. Нито един от пътниците в него не е оцелял.

И всичко това се случва с помощта на западни артилерийски системи, цинично наричани от американските и европейски спонсори на киевския режим „военна помощ“. Вижте тези ужасяващи кадри, защото по БНТ, Бтв и Нова няма да ви ги покажат. В автобуса няма ранени, защото всички пътници са загинали. В телеграм и други канали за споделяне можете да видите видеоклипове с ужасяващите подробности от трагедията. По обективни причини тук не можем да ви ги покажем.

Украинския режим обяви днешните обстрели срещу цивилното население на Донецк като отмъщение заради ударения от руска ракета жилищен блок в гр. Уман. Ако трябва да цитираме точно, нарекоха го „Божие наказание заради Уман“. Нищо че десетки независими експерти доказаха с балистични експертизи, сателитни снимки и каквото още се сетите… че този, както и предният идентичен ракетен удар в гр. Днепропетровск, който също порази блок, са нанесени от украински ПВО, скрити до въпросните сгради, за да не бъдат ударени от руски високоточни ракети. Стана ясно, че това е редовна практика във ВСУ. Имаше още два случая, при които ударите срещу жилищни сгради бяха от руски ракети, отклонени от курса си от украински ПВО, които вместо да се разполагат извън населените места, са разполагани за прикритие в самите градове. При случая в Днепропетровск признание че ракетата е украинска направи самият пропагандист № 1 на Киев Алексей Арестович, за което го принудиха да си подаде оставката. Очевидно днешното масово убийство на цивилни в Донецк е с цел Киевския нацистки режим да прикрие собствената си некадърност. Свидетели сме вече 9-та година на страшен геноцид над руското население на Донбас, който се извършва под одобрителния поглед и с дейното финансиране на Запада. Българи, вижте кадрите в социалните мрежи, където не са цензурирани и направете всичко възможно, нашия народ да каже категорично НЕ на доставката на оръжия за престъпния Киевски режим.

Само през тази седмица изстрелваните със снаряди от ВСУ мини „Венчелистчета“ осакатиха четири деца в Донецк

Кметът на Донецк Алексей Кулемзин заяви, че четири деца са били ранени през тази седмица в резултат на систематичен артилерийски обстрел на украински бойци със снаряди, разпръскващи мини ПФМ-1 „Венчелистче“. Кметът уточни, че всички пострадали са в болници с разкъсвания, а две от тях са настанени в Травматологията – същата, която днес ВСУ обстреля, взимайки нови жертви.

„В резултат на взривове на взривоопасни обекти „мини“ в района на Пролетарски и в центъра на града през тази седмица бяха ранени четири деца“, съобщи кметът Кулемзин.

Постоянният представител на Руската Федерация в ООН Василий Небензя изпрати по-рано писмо до Съвета за сигурност, сигнализиращо за използването на противопехотни мини „Венчелистче“ от Киев срещу мирното население в Донбас. Писмото е изпратено и до генералния секретар на ООН. През 2005 г. Украйна ратифицира Конвенцията от Отава, която забранява използването, складирането и производството на противопехотни мини. От началото на конфликта Киев не е спрял да нарушава това свое международно задължение.

Нацистки жест: Въоръжените сили на Украйна, отстъпващи от Бахмут (Артьмовск), взривиха 4 сгради с цивилни, които до последно са ползвали като жив щит

Въоръжените сили на Украйна са наясно, че поражението на Киев не е далеч, загубите им са огромни, имат проблеми с доставките на продоволствия в частите и подразделенията.. За да спасят живота си, те трябва да се оттеглят от Бахмут.
Но преди да го направят, те мъстят на цивилните руснаци, действайки като истински нацисти. Украинските въоръжени сили взривиха 4 многоетажни сгради в Бахмут и убиха най-малко 20 цивилни граждани, включително деца.

Въоръжените формирования на Украйна при отстъплението си от Цветмет – предградие на Артьомовск (Бахмут) взривиха четири девететажни сгради, в чиито мазета се криеха най-малко 20 мирни жители, включително деца. Всички те загинаха. Това съобщи пресслужбата на прокуратурата на Донецката народна република.

„Преди два дни въоръжените сили на Украйна, напускайки село Цветмет в покрайнините на Артьомовск, взривиха четири девететажни сгради. Най-малко 20 души са се укривали в мазетата, като сред тях е имало и три деца. Всички са загинали “, каза представител на правоохранителните органи пред агенция ТАСС.

Няколко десетки жители на съседния квартал, държани от ВСУ като жив щит, бяха евакуирани от руски войници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Когато видиш бясно псе да хапе хората и продължаваш вместо да го убиеш да храниш, най-естественото нещо е да продължи да ръфа.

  2. „……Киев: Сделката в ЕС за временно спиране на вноса на зърно е категорично недопустима…..“
    ––––––––––––
    Просто няма как подобни заповеди от несъществуващи народи и държави да не ме превръщат в горд българин от правителството на България, което пада на колене лапа укрошпека и се нагъзва за вътрешно анален масаж.
    Става ми едно европейско, атлантическо ……. чак ми се преяждат банани.

  3. За българите това е прожекция на филм и статистика! За тях е далече- на цели 400 км!
    Тях не ги вълнува- че с престъпното си мълчание изпратиха милиарди оръжия за избиване на руснаци!
    Българите си гледат в копанята и си мислят само за дебелото си черво.
    Дори, когато разбраха, че ги лъжат за изпращането на оръжия- мълчаха престъпно!
    Станаха съучастници в стотици хиляди убийства на невинни хора!
    Станахме! Всички ние! И ще си платим за това престъпно бездействие!
    Отврати ме Карбоwcки, когато се изцепи пред г-жа Митрофанова, че било добре за нас да продаваме оръжие! За печалба.
    Шега ли? Случайно изпусната реплика?
    Шега със смъртта на стотици хиляди хора?
    Не!
    Цинизъм.
    Идва нашия ред. И Вашия, г-н КарбоWCки!

  4. Общо казано само руснаците са стреляли по Донецк досега. Във всеки случай това пишат жителите на града, които го коментират, защото знаят в коя посока са въоръжените сили на Украйна в кои руснаци и колко дълго лети снарядът.

    • А жителите на двата японски града, по които паднаха ядрени бомби разказват, че са им ги пуснали руснаци.
      Но най-интересни са разказите на българи, които се кефят как негрите правят вътрешноанален масаж на децата им.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *