С Брутални Лъжи и Манипулации Борисов Прикрива задаващата се ИКОНОМИЧЕСКА КАТАСТРОФА НА БЪЛГАРИЯ! Скандални Разкрития:

Кой лъже – БНБ или премиерът Бойко Борисов? В два поредни дни на кризисен пиар след протестите срещу кабинета му, министър- председателят съобщи данни за размерите на външния дълг и на чуждестранните инвестиции в България за 2018 г. Оказа се обаче, че цифрите на Борисов нямат нямат нищо общо с официалната информация на Българска народна банка.

На 21.11 в „Шоуто на Слави“ Борисов заяви, че „Външният дълг на страната ни към момента е под 20% от Брутния й Вътрешен Продукт. А Самият БВП пък към момента възлизал на 110 млрд. лева“. Тези данни Бойко прочете с апломб от предварително приготвено листче. От което стана ясно, че е знаел какви „зрителски“ въпроси ще му прочете водещият Слави Трифонов.

Месец преди това паметно тв. участие на Борисов обаче, още на 26.10.2018, БНБ съобщи, че „Брутният външен дълг на страната ни в края на август 2018 г. е 33,8 млрд. евро. Което е 64% от БВП, което било с 408 млн. евро (1,2%) повече в сравнение със същия период на 2017 г.“. Или за цялата 2018 г. БВП на България по данни на БНБ ще е 52 792 млрд. евро).

Обърнахте ли внимание? Външният дълг на България е 64 % от Брутния вътрешен продукт на България. А не 20 %, както твърди лъжецът Борисов. Борисов умишлено занижи тази цифра повече от три пъти. Защото именно тя е ключова и вади на показ провала на неговото управление. Тези 64 % показват 30-те милиарда загробващи нацията заеми, които Борисов изтегли и похарчи, без българската икономика да нарасне и на йота.

Данни на БНБ за външния дълг към август 2018 г.

Втората нагла лъжа на Бойко Методиев Борисов:

Ден след участието си в „Шоуто на Слави“, премиерът Борисов обяви в личния си профил във фейсбук, че според данните на БНБ през 2018 г. нямало срив, а напротив – имало ръст на чуждестранните инвестиции у нас, които към момента възлизали на 826, 4 млн. евро.

Само месец по- рано обаче, на 20.10.2018 г., от БНБ обявиха, че тази година България е отбелязала исторически срив в чуждестранните инвестиции. В същия документ се посочва, че за първите осем месеца на 2018 г. те възлизат на 230,5 млн. евро. Докато за същия период през 2017 г. те са били 581 млн. евро. Тоест, тази година спадът на чуждестранните инвестиции е с цели 71,6% спрямо миналата година).

Данните наистина са катастрофални и говорят изключително лошо за състоянието на икономиката ни. Но след като БНБ ги оповести, … правителството назначи ревизия!

Вследствие на проверката, данните бяха коригирани. И изведнъж чуждестранните инвестиции се увеличиха (разбирай- фалшифицираха) до внушителната сума от 826, 4 млн. евро. Тоест – с над 500 млн. евро повече! И всичко това, за да може в „Шоуто на Слави“ и във фейсбук профила си Борисов да обяви именно коригираната сума от ревизията – 826, 4 млн. евро. Това даде основание на наглия лъжлив Борисов дори да заговори за ръст – и в БВП, и в чуждестранните инвестиции! Но остана отворен въпросът – как експертите в БНБ са пропуснали да отчетат инвестиции в размер на над 500 млн. евро и вместо 826 млн., са отчели едва 230 млн.? Очевидно е, че става въпрос за много груба манипулация от страна на правителството на ГЕРБ. Манипулация, чиято единствена цел е да скрие от народа близкия фалит на държавата му. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. По страшно е,че има много кретени които вярват на Борисов.

  2. Борисов и сие са направили една много проста „сметка“ – просто са събрали данните за 2018 г. с тези за 2017 г., уж „случайна“ грешка, кой разбрал, кой не разбрал…

  3. E, това листче ББ си го е приготвил да се хвали независимо какво ще го попитат. Не доказва непременно, че е знаел предварително.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *