Страхотна новина! Вече получаваме 1027 лева заплата! Който не вярва, е…комунист!

Средната брутна месечна работна заплата в България расте с бурни темпове. През юни тя е достигнала зашеметяващите  – 1 027 лева!

Не, не е 1 април, а цитираме официално съобщение на Националния статистически институт.

В него подробно е описано колко взимат застрахователите,  брокерите на недвижими имоти /с комисионните/, банковите чиновници, работещите в далекосъобщенията и тези в производството и продажбата на електричество, топлинна енергия и газ.

Под сурдинка се намеква, че  най-нископлатени са били наетите в хотелиерство и ресторантьорство – 635 лева, строителство” – 796 лева. Брутно, разбира се. А като им сложиш удръжките, данъците и всичко останало – колко остава чисто, никой не споменава.

Странното е и че няма данни колко получават по министерствата, чиновниците в безбройните агенции, контролни органи, министрите, депутатите, армията от обслужващ персонал в Народно събрание и останалите паразити.

Когато българите прочетоха колко пари получават, се вдигна вой до небето. Огорчени и вбесени, едва свързващи двата края работници избухнаха във Фейсбук, че това е нагла лъжа!

Че общественото мнение се манипулира и се събират заплатите на работещите в най-печелившите сектори и тези на обикновените трудещи се и се получава като във вица „В България ядат свинско със зеле, но за едни е само свинското, а за други зелето, при това постно и вносно, съответно скъпо“.

Работим за 400-500 лева на месец. Често не ни изплащат заплатите! Подигравка е да четем, че средната заплата била над 1000 лева, пишат шивачки, продавачки, строители, консултанти, санитари, медсестри, шофьори и хора от различни професии.

Миньори буквално вият, че не само заплатите им са ниски, но не ги получават и с месеци. А трудовото законодателство спи.

Работници от чужди фабрики за дрехи и перилни препрати у нас буквално крещят в мрежата, че нямат почивен ден и работодателите се гаврят с тях, като ги глобяват за несъществуващи грешки и им режат и без това мизерните възнаграждения. Същото ставало и в големите супермаркети – 600 лева заплата на хартия, но винаги глоби заради кражби на стоки.

Но жалбите си остават глас в пустиня.

Под всеки пост, в който някой се осмелил да напише, че НСИ е пуснало една голяма лъжа, веднага тролове обвиняват пишещия, че е КОМУНИСТ И ДОЛНА ОТРЕПКА. А човекът просто изплаква болката си и негодува срещу неправдата.

Така според НСИ средната заплата в България е 1027 лева! А който не вярва, е…комунист.

Статистиците премълчават колко са безработните, колко са пенсионерите и как така при такива заплати 3,5 милиона души, тоест половин България живее на ръба на мизерията. Хем взимаме много пари, хем сме най-бедните в ЕС и ровим в кофите за боклук и се обличаме предимно с дрехи втора употреба.

Тази стъкмистика излиза точно във времето, когато правителството навършва първите си 100 дни управление. И понеже нищо не е направило, ама буквално нищо през тези дни,  дай да се похвалим поне със заплатите.

Чии заплати обаче?

Как ги изчислихте, как получихте цифрата?

Докога ще лъжете този беден и нещастен народ?

И смятате ли, че някой ви вярва?

Според нашата статистика пък, като четем коментарите, излиза, че в страната има 3,5 милиона тайни и 1 милион истински комунисти.

Странно тогава кой гласува за ГЕРБ и защо печелят изборите?

Може би от НСИ ще ни кажат.

Ако им платят достатъчно…

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Хахах, повечето в оглозганата ни България сме комунисти… Нищо, че не знаем. Мизерията ни съсипва, ГЕРБ ни довършва! Непрекъснато отчитат някакви дейности, а ние сме все по-оръфани и гладни! Уважаеми сънародници, ако сте политически неграмотни /рядко някой признава това/, ориентирайте се по състоянието на болшинството от народа – върви ли надолу, управляващите политици трябва да слязат от висините. В случая сега, когато сринаха цялата ни държава, са за затвора!

  2. Ми кат’ погледнев, то 90% от народонаселението сме комунисти…Начи, работата е като оная приказка за свинското със зеле…Та 10% ядат свинско, останалите 90% зеле, средностатистически народонаселението се тъпче добре със свинско със зеле…и няма за какво да се оплаква…Е, тия 10% похапват и суджук, но това подсилва впечатлението за презадоволеност на електората…

  3. Каква революция те гони, Анонимен, извини ме, но това би било чист преврат! Ние не сме насилници, моля, не пишете подобни идеи!

  4. не е 1 април ама и е невъзможно когато аз взема толкова пари на ръка ще го повярвам ама инак не мерси родена съм през комунистическо ама ама чак такова блонди не съм малоумно ха ха ха а и за Русе нереално просто заплатите са много под тази сума за обикновените работници…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *