Страховито Клане! 25 хил. украински войници са убити в Соледар! Дрогирани бойци отказват да се предадат и скачат от 5-етажни сгради! Руски щурм в окопите!

Соледар е осеян с трупове на украински войници!

В Соледар се разрази клане с невиждани мащаби. Десетки видеозаписи в телеграм каналите показват, че градът е осеян с трупове на украински войници. Само по стълбите на Санаториума в центъра на града се виждат десетки трупове с разпознаваемите жълти лентички на ръката.

Руските медии, позовавайки се на източници от Министерството на отбраната, съобщиха, че в боевете за град Соледар са загинали над 25 хил. украински войници.

Цели украински батальони са напълно унищожени. Типично за разразилите се батални сцени в града е едно от телеграм видеата, на което се вижда как бойците на „Вагнер“ са притиснали в апартамент в блок група украински войници. След нахълтването на руските войници в жилището, няколко от украинските бойци хвърлят оръжие и се предават, но други петима без колебание скачат през прозорците от петия етаж и умират при падането. Някои от тях скачат умишлено с главата надолу. Заловените са в неадекватно състояние, очевидно дрогирани.

RT съобщи, че броят на убитите украински войници в Соледар е достигнал 25 хил.

25 хил. украински войници са убити в Соледар!

Според свидетелствата на пленени украински войници, по време на 6-дневните боеве украинското военно командване последователно е изпратило в града 16-17 батальона.

Ако вземем предвид броя на тежко ранените и пленените, общият брой на невъзвратимите загуби на ВСУ само през последните 10 дни и то само в битката за Соледар и околностите, варира между 40 и 50 хил. души, съобщава RT.

Украинските въоръжени сили загубиха 25 хил. войници в боевете за гр. Соледар, потвърди и бившият посланик на ЛНР в Москва Радион Мирошник.

„Украйна плати невероятна цена за политически мотивираното решение на Киевската Хунта да запази Соледар максимално дълго време“, каза Мирошник пред ТАСС.

„В безумния си опит да задържат 10-хиляден руски град, те загубиха близо три пъти повече хора.

Само един марионетен колониален режим е готов да понесе такива чудовищни загуби“, каза той.

Според Мирошник тези загуби са безвъзвратни и „ще оставят своя отпечатък върху по-нататъшната боеспособност на украинските въоръжени сили“.

„Като хвърля зле оборудвани и необучени части във военните действия, режимът на Зеленски се опитва да създаде илюзия на западните си донори, че победата на Украйна е възможна. Ясно е че го прави, за да му пращат още пари“, добави бившият посланик на Луганската народна република.

Пълна ликвидация на ВСУ в Соледар.

Соледар беше напълно прочистен от последните украински войници, потвърди основателят на ЧВК „Вагнер“  Евгений Пригожин в сряда вечерта.

„Още веднъж искам да потвърдя пълното освобождаване и прочистване на територията на Соледар от частите на украинската армия.

Цивилните, зад които се криеха обкръжените войници на ВСУ, бяха изведени от зоната на конфликта. Украинските части, които не пожелаха да се предадат, бяха унищожени – около 500 души. Целият град е осеян с трупове на украински войници. Сега започваме да разчистваме мините“, каза Пригожин, чиито сили изиграха главната щурмова роля в превземането на града.

КИЕВ БЕЗСМИСЛЕНО ЖЕРТВА ВОЙНИЦИТЕ СИ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ

Изпращайки все нови и нови сили в месомелачката край Бахмут и Соледар ръководството на Украйна очевидно е нехаело за колосалните си загуби.

Всъщност с цяла поредица такива налудничави действия Киев отдавна затри голяма част от своя военен потенциал. Това заяви военнополитическият експерт Ян Гагин пред ТАСС.

„Украинското ръководство през целия период на боевете както за Соледар, така и за Бахмут, изобщо не отчиташе загубите си. То дори за миг не се поколеба да хвърля все нови и нови резерви в огъня на военните действия – за една очевидно обречена кауза.

За Киев не беше проблем да ги пожертва. Тези войски просто бяха заличени. Те вече не са между живите“, каза той.

И още едно видео от телеграм – красноречив пример, че много от украинските бойци воюват под въздействието на наркотици:

Видеото е заснето от руски войник в гора край Соледар. Група руски бойци изненадват в гръб двама окопали се в дълбок ров украински войници. С насочени към тях оръжия им крещят да се предадат, да хвърлят автоматите си и да вдигнат ръце. През цялото време наоколо свистят куршуми и избухват снаряди. Затиснати в окопа украинските войници отказват да хвърлят оръжията си. Руският войник прави отчаян опит да запази живота им, като хваща автомата на единия, опитвайки да му го изтръгне със сила, но онзи го стиска и даже прави опит да го застреля, а другият украинец уверява че са свои, руснаци… въпреки украинските знамена на униформите им и жълтите ленти на ръкавите. Това прелива чашата и руснака застрелва и двамата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Тези убийства започват да ме стресират както някога бомбардировките на Белград. Колко невинни души, покварени и хвърлени в огъня, а Западът продължава да праща танкове и оръдия.Както твърди Александър Дугин и украинците са били като нас, все чакаме да се закачим за някого, та да не трябва да мислим, а полсе плащаме жестоко.

  2. Това е касапница в нечувани размери. Истински празник за англосаксонските бандити, когато се избиват помежду си православните славяни. За съжаление нашите политически продажници застанаха отново на погрешната страна. И ние сме на страната на фашистката хунта и демонизирания колективен Запад, като за наше огромно съжаление ще си понесем последиците от това…

  3. Някой беше казал: Не жалете войниците,майките ще родят други! Войната трябва да се спечели!
    Но в случая тази мисъл не важи за зеленски.Той просто не мисли с главата си за държавата си ,защото е един продажен ,дрогиран малоумник като нашите подайгъзьовци,който има акъл даден му назаем!

    • Приписват на маршал Жуков тези думи, че ги е казал при превземането на Берлин. Има две мнения по въпроса, някои твърдят, че Жуков не е казвал такова нещо. Но като се има предвид, че е имал задача да превземе Берлин пръв, преди американците и англичаните, напълно е възможно.

  4. ПАДА ИМ СЕ НА ФАШИСТИТЕ ТАКАВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА ИЗЛЕЗЕ СРЕЩУ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ !

  5. това е само началото..на края на хунтата..а дрогата им се дава чрез храната-за да са нахъсани за бой…това е сигурно..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *