Стратегическият ракетен комплекс „Сармат“ е поставен на бойно дежурство

Генералният директор на Федералната космическа агенция на Русия („Роскосмос“) Юрий Борисов обяви, че стратегическият ракетен комплекс „Сармат“ е поставен на бойно дежурство, предава Интерфакс.

Припомня се, че през юни държавният глава на страната Владимир Путин увери, че „Сармат“ ще поеме бойно дежурство „в близко бъдеще“.

На 20 април 2022 г. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви първия тестов пуск на междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ със стационарно базиране от космодрума Плесецк. Според агенцията задачите по изстрелването са изцяло изпълнени, конструктивните характеристики на ракетата са потвърдени на всички етапи от нейния полет.

Съобщава се, че ракетите „Сармат“ ще се произвеждат в завода „Красмаш“ в Красноярск, собственост на държавната корпорация „Роскосмос“. Характерното за тази напълно иновативна хиперзвукова ракета е че излита в космоса и поразява целите си на земята отвесно с до 5 ядрени бойни глави.

Междуконтиненталната балистична ракета РС-28 „Сармат“ ще замени най-мощната в света стратегическа ракета с наземно базиране РС-20В „Воевода“ (която в класификацията на НАТО присъства под името SS-18 „Сатана“).

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. „………….Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на България на бронетранспортьори „Страйкър“ за 1,5 милиарда долара, съобщи Пентагонът, цитиран от Ройтерс.Продажбата на съюзника на НАТО България ще се състои от 183 превозни средства “Страйкър“, включително превозни средства на пехотата, командни превозни средства и превозни средства за медицинска евакуация, се казва в съобщението на Пентагона. В петък Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на Пентагона е уведомила Конгреса за възможната продажба……………“

    Така че ся укромафията назначена начело на България ще види сметката на Путин, а магареФ лично ще вее украпарцала на червения площад……

  2. икономическата сметка от влизането ни в ЕС е трайно в ущърб на България. Само със закриването на перфектно работещи блокове в АЕЦ Козлодуй си отрязахме около 20 млрд долара печалби през годините . Завладяването на златните ни залежи, банките, индустриалните пачеливши сектори, супермаркетите, комуникациите, бензиностанциите и всичко което носи печалба, ни е лишило само през 2011 г. от 28 млрд и 257 млн лв. До 2022 г може да ги умножите по десет. Е кой кого подхранва – европейският запад нас, или ние-най-бедната държава тях? Нобелистът Стиглиц наскоро каза ясно: след 1990 г. източноевропейските страни са били донор на Запада с над 400 млрд. долара. Сигурен съм, че числото е много по-голямо, но Стиглиц все пак е учтив човек.
    Щях да забравя – всяка година България плаща около милиард лева членски внос в ЕС. От 2007 –ма това са 16 млрд. лв.

    Е, отговорих ли на въпроса „Що за Европейски съюз е това?”
    А и сега, като купим тез ръждясали корита от жалките пиндоси – ще цъфнем и върнем.
    Нали така пане Тагаренко?

  3. Ами ,то вече дойде крайното време да са пуска това чудовище и най-накрая да настъпи тишина откъд атлантика и да са рахатясаме и ние и от нашите идиоти дето мърдат по краварските заповеди!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *