Стана ясно защо Цецка кацна в Министерството на правосъдието! Вижте кого ще пази!

Цецка Цачева се оказа неслучайно  министър на правосъдието.

Явно този ход е мислен много отдавна, а не е дошъл на Борисов спонтанно, както самата бивша кандидатка за  президент обясни. Договорките и уговорките са протичали тайно и далеч от масата на преговорите за правителство, където седяха като фикуси патриотите. Затова и нейното име до последно не излезе в публичното пространство, каза председателят на „Да, България“ Христо Иванов.

 

Според него постът на  Цачева е малко унизителен и е понижение в сравнение на бившия й – председател на НС.  Но понижението си има цена. Тя ще е министър, който е назначен със специална мисия. Да пази гърба на доказалия се като слуга на властта главен прокурор Цацаров и да участва в съдебната реформа, като всъщност я спъва и не прави такава.  Или допуска промени, които са само козметични.

От ЕС отдавна ни натискат да направим реформата, но от ГЕРБ прекрасно знаят, че ако това стане, половината им депутати и министри ще се озоват зад решетките. Затова и Цачева трябва да внимава хем да има някаква замазваща очите реформа, понеже няма как, хем да е такава, че удобните политици и обкръжението им от „честни бизнесмени“ да останат недосегаеми.

За това се изисква много опит, а тя има такъв и голямо затваряне на очите, а Цецка си е перде отвсякъде.

Екатерина Захариева няма този опит, но пък има връзки в Брюксел. Затова се направи и рокадата. Цачева ще прави каквото й нареди Борисов, а Захариева ще замазва в ЕС и ще обяснява защо реформите са невъзможни. И двете ще крепят статуквото.

Инструкциите, които е получила новата министърка е  да не закача главния прокурор и ВСС, категоричен е бившият правосъден министър Христо Иванов. Реформата трябва да започне от прокуратурата, но Цацаров е страшно удобен и никой няма да го пипне с пръст. Сами виждате в какви съмнителни срещи участва и как никой не му търси сметка. Защото е марионетка на властта.

 За да имаме истинска  борба с корупцията, хората от високите етажи на властта трябва да имат страх и респект от прокуратурата и  закона. А те в момента се чувстват закриляни от нея.
Дори слепите вече  виждат, че в България има недосегаеми лица и те управляват държавата. И никой не им иска сметка, никой не прави проверки, никой не образува производства.
В друга държава, ако имаше магистрала като „Марица“, в която са потънали сума ти европейски пари и която пропада и е цялата на дупки, щеше да се търси виновният. Тук нещата се потулват, прокурорът се прави, че не вижда и не чува и проблемът не е само в една магистрала, а в много далавери, които в момента се правят безнаказано. И се извършват от хора, които се усмихват от телевизионния екран и ни убеждават, че няма пари за пенсии и заплати.
Сега Цачева ще е поредният чадър над прокуратурата и над Висшия съдебен съвет. Съответно и над корупцията.
А в България осъдени милионери и управници няма да има, докато тя е министър.
Пък  тя ще министър до последния си дъх, тоест до последния дъх на правителството.

Затова докато ГЕРБ е на власт, ще има много бедни и шайка богати, която ще е недосегаема.

Защото Цецка ще ги пази!

Автор Станислава Славова  Skandalno.ne

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Цецка като истинска майка – орлица ще брани и закриля решенията на другарите от ГЕРБ ! Не се съобразиха с вота на избирателите и си я вкараха във властта като удобен министър на право- или криво- съдието !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *