СЛАВИ ПРИЗОВА КЪМ РЕВОЛЮЦИЯ! bTV Спря Размирното му предаване! Виж Тук:

Слави Трифонов внезапно избухна заради изборните резултати и призова новоизбраният парламент да се саморазпусне!

Шоуменът припомни, че е проведен референдум, на който три милиона и половина българи са гласували за смяна на избирателната система и са поискали нови лица в парламента и по-пряк и демократичен избор:

„Вие не послушахте народа, а той е суверенът, той е вашият работодател“, каза в специално тиражирано писмо до медиите Трифонов. „Аз не обичам да крещя, не обичам да се налагам, но в случая съвестта ми диктува да застана на страната на тези, които искат промяна в България и тези, които подкрепиха моя референдум. Защото в момента тези хора се чувстват предадени. От вас – политиците!“, пише в писмото си Трифонов и продължава:

„Народът оглушително ви изкрещя на Референдума, че не желае нещата да продължават постарому, но вие  си запушихте ушите и продължихте напук на същия този народа да се самоизбирате и възпроизвеждате по един срамен начин.

На 26-ти март се проведоха едни напълно безсмислени и скъпи парламентарни избори, които не промениха нищо, а няма и как да го променят. Резултатът от тях е буквално нулев и практически възпроизвежда предишния парламент с някакви леки промени в цифрите и броя на депутатите от всяка партия.

Видяхте реакциите на хората. Предишният парламент не беше харесван от никого, сегашния – също. Изборите на 26 март доказаха за кой ли път, че съществуващата сега избирателна система е абсолютно изчерпана. Тя не прави нищо, освен  да възпроизвежда същите хора, които са тотално омръзнали на всички, които си кютат в Парламента до пенсия и никой не може да ги махне оттам.

Сега аз, от името на народа, който ви го каза още преди четири месеца, се обръщам към вас – новите- стари лица и един аптекар – спомнете си какво гласува народа и го изпълнете, нищо че удобно сте го забравили.

Припомням ви, че вашето задължение е едно единствено – да гласувате съобразно волята на народа – мажоритарни избори, избори в два тура, намаляване на партийната субсидия на един лев и задължително гласуване на всички избори и референдуми! Това поиска суверенът, това и трябва да направите.

И за да не забравите защо сте в Народното събрание, ви давам, драги нови-стари депутати, точно две седмици! Ако след този срок не сте започнали да работите по възложената ви от народа задача, на третата лично ще дойда пред сградата на Народното събрание и ще си си потърся гражданските права. Не се плашете, ще дойда сам!

Ако пък случайно, ама съвсем случайно започнете да работите по промяната на законите- ви давам два месеца да ги приемете! Казвам ви го аз, от името на народа. Два месеца са достатъчни да приемете всичко, което хората са поискали!

А ако не се натуткате да решите неотложните задачи и не приемете новия изборен закон, след два месеца отново ще дойда пред парламента. И ще отстоявам докрай правата на този вечно лъган народ!

Повтарям, ще дойда сам, а какво ще решат останалите милиони българи, не мога да ви кажа отсега. Тези, които гласуваха, а вие хвърлихте волята им в кошчето за боклук!“ – завършва ултимативно писмото си Трифонов.

Явно острите му и безкомпромисни думи са стреснали изпадналите в следизборна еуфория вечни политици.

Тихомълком снощи Би Ти Ви свали „Шоуто на Слави“ от екран с аргумента, че в него имало политическа агитация, с която телевизията им не искала да се ангажира. Явно и в спряното предаване е фигурирало същото обръщение на шоумена, което щеше да разбуди духовете на недоволните от изборните резултати.

В момента бъдещето на Дългия в телевизията виси на косъм. Дългата ръка на политическата класа го прасна през устата и го предупреди да млъкне. На специална пресконференция днес Слави Трифонов потвърди, че в БТВ е спряло предаването му, защото в него е имало същото писмо, разпратено преди това до медиите, плюс Химна на България. Това е цензура, категорично каза Слави пред журналистите.

Какво следва оттук насетне. Слави или ще се превърне в стария хъш- революционер, но без трибуна… или ще клекне, като продължи да пуска скучни скечове.

Доколкото познаваме уичндолския му нрав, Трифонов няма да се откаже от желанието си да промени системата.

Революция ли назрява в България? Кой стои зад гърба на Слави?

Народът, честта му, или някой трети фактор?

Олигархията ли  го използва да свали Борисов, или самият Борисов, за да вкара мажоритарната система, да спечели изборите с много на малко и да не се налага да дели властта с никого?

Патриот ли е Слави, кукловод ли, или кукла на конци?

Повечето смятат, че е третото, тъй като герберските сайтове напоследък се размазват да му симпатизират, подхванали са темата за мажоритарното гласуване като мантра и я нищят от всички посоки.

И докато доскоро наричаха шоумена Славуца, сега го възпяват като мъченик.

Явно ни чака бурна политическа пролет, въпреки че според поговорката, пилците се броят наесен. Е, тогава ще настъпи часът на истината в България! Бъдете уверени в това. Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *