Скандал! Съдебно дело срещу Калин Терзийски за думите му: „Николай Хайтов правеше Свирки на Тодор Живков“! Виж Тук:

Калин БутилкаНаследниците на Николай Хайтов съдят  Калин Терзийски заради изказването му, че авторът на преведените в десетки страни „Диви разкази“ бил „слуга на един гаден и мръсен диктаторски режим“.

Искът е подаден в съда, а Терзийски веднага се изжали за случилото му се във Фейсбук и зачака съчувствие от феновете си.

Преди месеци писателят се появи пиян като талпа в предаването „Комбина“ по Нова телевизия и започна да злослови по покойните вече литературни светила Хайтов и Радичков.  Аз ги познавах и двамата, по-добре първия. Те бяха едни откровени слуги на комунистическия режим, който аз изобщо не мога да понасям. Двамата правеха свирки на Живков!“, заяви ломотейки с удебеления си от пиянството език Терзийски.
След седмица Елена и Александър Хайтови се появиха в същото предаване и  официално поискаха извинение от Терзийски, който опетнил паметта на известния им роднина.
Те изчакали известно време писателят да поизтрезнее и да се извини за наговорените откровени цинизми от екрана срещу големия писател, но Терзийски така и не го направил.
Калин Пиян„Видяха, че взех някой лев от „Фермата“ и ме съдят за пари, искат ми и последното левче“, продължи да хленчи писателят-пиянде в профила си.
Хайтови отрекоха обвиненията на Калин, като заявиха, че не го съдят за пари! „Съдебният ни иск е единствено морален“, заявиха те, не искаме парите от него, а просто искреното му признание, че е сбъркал. И е обидил посмъртно един човек, който не може да се защити. Делото, което сина и снахата на Николай Хайтов са завели срещу Калин Терзийски е за символичния 1 лев.
„Ако беше казал, че е изрекъл тези думи емоционално или под въздействието на алкохола и съжалява за тях, нямаше да заведем дело. Но тъй като той нямаше доблестта да го направи, ние сме принудени да изчистим паметта на големия български писател чрез съда, тъй като не можем да оставим това петно да тегне върху му“, поясниха наследниците.
„Не бива и да позволяваме на всеки човек, без значение под въздействието на какви емоции и опиати е, да се гаври с паметта на българските писатели и създадената от тях литература“, категорични са роднините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *