Скандал! САЩ тайно въоръжава режима в Украйна, насърчава боевете в Донецк и Донбас

оръжие1От Министерството на отбраната на Донецка народна република заявиха официално, че все непрекъснато  на местата, на които е имало сблъсъци между правителствените войски на Украйна и опълченците,  откриват оръжие, произведено в САЩ.

Зад привидната забрана и даже ветото, наложено от президента Барак Обама за доставка на  оръжие, всъщност кипи оживена търговия. Цяла година е имало интензивни преговори на военните и  политиците в Украйна за доставка на оръжия. В ръцете на журналисти е попаднал и документ, който издава тайните отношения между двете страни и най-вече между производителите на смъртоносни оръжия и политическата върхушка.

Те заедно са открили начин да заобиколят забраната и да внасят на воля смърт в Украйна. Формулата е проста. Искането за внос на оръжие се праща от частна компания. Тя комуникира с друга частна в САЩ. Когато го купи с „търговска цел“, изпълнява обещанието си и го продава на трета частна, регистрирана в чужбина, но всъщност работеща в Украйна. Така пушките и боеприпасите сменят собственика си на хартия няколко пъти и се водят уж изнесени от страната, но всъщност остават в нея.

Зад всички украински, така наречени частни компании, стои правителството на Порошенко.  

От  САЩ продължава да твърдят, че не доставят оръжие на Киев, а само помощи. Едните били  стари бронежилетки, другите средства за свръзка и пакети със суха храна. Писмо на зам-шеф на  Съвета по национална безопасност и безопасност на Украйна обаче опровергава това. В него пише, че американската компания Barrett Firearms официално е подписала договор за доставка на мощни пушки  за войниците, които участват в така наречените „антитерористични операции“ а всъщност воюват в братоубийствена война.
Направени снимки на военния полигон край Киев пък показват как шефът на украинското вътрешно ведомство Арсен Аваков и Александър Турчинов показват на военните мощни американски снайпери, които  могат да пробият бронята на БТР и имат обхват на стрелба до два километра. Пратката току що била внесена в страната.

https://youtu.be/YBj9twun89I

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *