Разкритие! бТВ и Нова тв. управляват България! Вижте кой е поръчителя! Всичко за медийната мафия Виж Тук:

Има ли телевизионна мафия в България?

Има и още как! Поредното доказателство бе поднесено на зрителите вчера, когато топжурналистът Васил Иванов обяви, че напуска Нова телевизия заради жестока и безскрупулна цензура и от една година разследванията му се режат жестоко, ако засягат някого от властимащите.

Вечно търсещият страната на правдата Слави Трифонов покани Иванов в предаването си и го интервюира, но също попадна под секирата на цензурата. Шефовете от Би Ти Ви му наредили да махне  интервюто  с журналиста. Той отказал и снощният епизод беше спрян от излъчване.

Така Слави за втори път в разстояние на месец бе свален от екран, а истината покрита дъбоко.

На пръв поглед БТВ и Нова са конкуретни телевизии и не би трябвало да има никакъв проблем да се пусне интервю на журналист, който е хвърлил оставката си и е готов да направи сензационни разкрития за кухнята на „врага“ и запушването на устите на репортерите. Както и за заглушаването на свободата на словото. Но само на пръв поглед.

От БиТиВи  абсолютно нелогично се лишиха от рейтинга и огромния интерес на зрителите да чуят обясненията на Иванов и хората останаха със зяпнала уста, когато епизодът бе свален.

Какво толкова страшно има да пуснеш гледната точка на един журналист и да натриеш носа на конкуренцията? В цял свят това ще е страхотен удар, но у нас оказва се, че не е. А страшното е, че снощи и двете телевизии доказаха, че са привидни конкуренти, а зад гърба им стои един и същ господар. Някой нарежда какво да се пусне и какво не, кой може да говори  и кой трябва да мълчи, а понятието свободно слово изтече по канализацията.

Не мога да повярвам, че БТВ слага табу на  предаване, в което журналист от най-конкурентната им медия разказва с цифри и факти за цензурата, която му е налагана, пише в профила си във Фейсбук Васил Иванов. Та това би било златен шанс за борба с конкуренцията, а се превръща в парещ картоф. Явно няма никаква конкуранция, а всичко е само привидно.

И абсолютно недвусмислено  доказва, че центъра на политическата цензура, или политическа корупция, който ръководи двете медии, е един и същ. И ако довчера някои се съмняваха, че съм тормозен и цензуриран, днес  едва ли вече някой ще се усъмни в думите ми. Затваря ми се устата не само там, където работех, но като напуснах, ми се затваря и в другата национална телевизия, казва горчиво Иванов.

Публична тайна беше, че Нова и БТВ бозаят от една и съща политическа майка. Рекламите им са едни и същи, реакциите по различни събития едни и същи, новините им са като под калъп, събеседниците тичат от едното студио в другото и никога не са различни, отбор пеперудки, които хвърчат от стол на стол и ръсят дълбоките си мисли за бъдещето на България, което според внушенията им е невъзможно без ГЕРБ и Винету!

Неслучайно в момента собствениците на двете медии ги продават. Чуждите фирми изтеглят бизнеса си от България, но не защото не печелят, а защото не искат да участват в долнопробни манипулации и да уронват доброто си име.

Хората, които са в телевизионния бизнес в Европа не желаят да го развиват в страна, която се срина до 106 място в света по свобода на словото и дори Непал и Уганда са преди нас! И това го показва изследване на авторитетната организация „Репортери без граници“.

Има ли медийна мафия в България?

Въпросът просто е риторичен!

А кой стои зад нея, кой е кукловодът, който дърпа конците, също е ясно.

Виждате го всеки ден по двете телевизии: реже лентички, прави си селфита пред санирани блокове, плюе опозицията, дрънка за магистрали и се бори с корупцията, въпреки че е затънал до гуша в нея, изживява се като национален Наполеон, а всъщност е Дон Корлеоне или Дон Борисоне на мафията, с индиански прякор Винету.

Стиснал е медиите за гушата, разбира се не без помощта на западните си господари. И който гъкне срещу унищожението на България, корупцията или цензурата, отива в канала на забвението и безработицата.

Страшно е да живееш в бедна държава!

А по-страшно е да живееш в колониална държава, в която всички са марионетки в ръцете на един и същ човек! А той – марионетка в ръцете на световната неолиберална олигархия.

Сиреч- световната мафия!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Славиту има договор с бтвиту. Битивиту, в качеството си на страна по договора, му казват да не интервюира световнонеизвестния „разследващ журналист“. Славиту го прави. Битивиту, разбирайки че интервю има, му казват да не го излъчва. Славиту решава да го излъчи. Битивиту му спират цялото предаване. Славиту реве, че има цензура. Това си е просто взаимоотношения между две страни по договор, две частни компании, тези спорове се решават в съда, а не на пресконференции.

    Василе, приятелю, две неща няма да направя като теб. Да записвам колегите си без да ги питам, и да гласувам за ГЕРБ!

    И кво сега – със същата врътка и по същото сценарийче утре и Чалгаря ще се изтърси пред НС, не само ръбатите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *