Румен Радев КАТЕГОРИЧНО: България НЯМА да е подвластна на ЧУЖДО ВЛИЯНИЕ!

Днес, в Народното събрание президентът Румен Радев заяви, че България не трябва повече да е подвластна на чуждо влияние.

Досега българите нямаха думата при определяне на своето бъдеще. Но това трябва да се промени. Суверенна България трябва сама да решава своето бъдеще, а не да изпълнява чужди указания или да се поддава на влияния отвън.

Тези думи на президента са в унисон с неговата предизборна платформа и с приоритетите, които президенството обяви преди няколко месеца.

По всяка вероятност президента Радев има предвид две неща. Първото е, че макар да сме членове на ЕС и НАТО, ние не трябва да изпълняваме сляпо каквито и да било техни указания. Защото в основата на всяко наше решение трябва да стои българския национален интерес.

Брюксел трябва да е абсолютно наясно, че членството в ЕС не е предпоставка за робско подчинение и обезличаване на легитимните национални властови структури като парламент, президент и правителство. Тези органи, според Румен Радев са избрани от народа. И трябва да служат преди всичко на неговите интереси.

Президентът коментира и по време на предизборната си кампания, и след това, че за съжаление външната и вътрешна политика на България в голям период от време, след демократичните промени, е била диктувана от Европейската комисия и Европейския съвет. И за съжаление в много от случаите този диктат е противоречал на националния интерес.

Сега, обаче, състоянието на българската държава и на българското общество е такова, че повече „компромиси“ с онова, което е нужно и необходимо за развитието на България, не могат да се правят. Защото страната е изправена пред най-ужасяващата демографска криза в своята история, която ни заплашва с пълно унищожение като народ. Тази криза на свой ред е предизвикана от рухването на цялостната икономика на страната. Промишлеността и селското стопанство бяха ликвидирани, заради криво разбрания „преход“ към така наречената „пазарна икономика“.

И в крайна сметка народното богатство се е оказа в джобовете на една шепа хора. А пазарна икономика така и не е изградена. Дори да съществува много силно желание за създаване на работеща пазарна икономика, то тя не би могла в никакъв случай да бъде изградена при положение, че 85 – 90% от гражданите живеят в бедност и мизерия.

Феноменът „работещи бедни“, които нямат достатъчно пари за задоволяване на най-елементарните си нужди от храна, дрехи и лекарства съществува само в България.

Именно поради тези причини нашата държава не може да си позволи повече да пренебрегва своите национални интереси, както и все по-влошаващото се качество на живот на огромната част от българските граждани.

Дори по признание на ръководството на Евросъюза, България е определяна като най-бедната страна в Европа. И това е „заслуга“ най-вече на онези „компромиси“, които страната направи по време на своето членство в ЕС. По искане на Европейската комисия ние си закрихме четирите блока на АЕЦ „Козлодуй“ и така практически затворихме единствената си ядрена електроцентрала, която даваше екологично чист и евтин електрически ток за бита и промишлеността.

Пак по искане на ЕС и САЩ ние се отказахме от строителството на АЕЦ „Белене“ и Южен поток, които щяха да ни осигурят евтини ток и природен газ.  С други думи унищожихме изцяло своята енергетика, промишленост и селско стопанство. Коя държава може да устои на такова унищожение?!

Втората причина, поради която България не може повече да търпи чуждо влияние са апетитите на сегашните властови кръгове в съседна Турция. И най-вече на действащия президент Реджеп Ердоган. Само преди месец той заяви, че няколко български области принадлежат на Турция. И че Турция има намерение да си ги върне.

Нещо повече. Ердоган и турското посолство в България се опитаха да вкарат в българския парламент откровено чужда на българските интереси, протурска партия, която трябваше да се ръководи от извършилия предателство спрямо нашата родина гражданин Лютви Местан. Същият Местан, който избяга в турското посолство, за да се скрие от българските разследващи органи. И който, пътем казано, трябваше да е в затвора, а не да оглавява партия.

Само за двадесетина години родината ни се напълни с джамии. Много повече, отколкото са необходими за нормална религиозна дейност. И много повече на глава от населението, отколкото има в самата Турция.

Няколко района в страната вече са почти напълно турцизирани. И там не можеш да влезеш в българска община, ако не говориш на турски език. Всеки момент на жителите на някоя от тези области, или на всичките наведнъж,  може да им хрумне да поискат автономия. И тогава Държавата ни ще бъде разпокъсана на части.

Ето защо НЕ МОГАТ да се правят повече никакви компромиси и спрямо Турция.

Очакванията, че Евросъюза и САЩ ще ни помогнат, за да спрем турската инвазия се провалиха напълно.

И затова, както ние от екипът на Skandalno.net неведнъж сме казвали, ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД, който имаме, за да спасим страната си, е СЪЮЗ с РУСИЯ. Останалото е път към ликвидация на нашата мила татковина.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Естествено, колкото и да са добри намеренията на Румен Радев, колкото и да се старае да измъкне България от тази трагедия, той едва ли ще успее да изземе ограбеното от народа за да му го върне обратно. Може би ще има някакви успехи, ако заведе криминални дела срещу всички грабители, крадци и мошеници извършили очевидни кражби. Но, от къде ще получи подкрепа за подобно дело, когато всички на които трябва да се опре са под контрола на тези бандити. А връзката му с Русия ще е от полза по две причини. Първата е, че Русия винаги е помагала на България. Втората е, че Русия както и Китай, тепърва навлизат наново в капитализма и ако не стане 3-та Световна Война, те ще са тези които ще му удължат живота, докато Европа и Америка са пред провал. За съжаление не виждам как може да избягаме от капитализма. Но, по-добре е да сме със страни които са му в началния стадии, от колкото с тези които са пред разруха.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *