Сиярто: Светът не разбира и не споделя позицията на ЕС по войната в Украйна

Според изявление на унгарския външен министър Петер Сиярто светът извън Европейския съюз отказва да сподели мнението на 27-те за украинския конфликт.

Той заяви, че държавите извън Европейския съюз спазват двойни стандарти във външната си политика спрямо европейските страни. Той смята, че ЕС допринася за ескалацията на украинския конфликт, като продължава да доставя оръжие на Киев. Министърът обясни, че лидерите на ЕС „заклеймяват“ всеки, който призовава за мир.

„Мога да кажа, че светът извън Европа вече очаква с голямо нетърпение края на този конфликт, защото искрено не разбира поведението на Запада“, каза Сиярто пред Magyar Nemzet.

Той допълни, че повечето страни смятат, че именно Европа е превърнала ситуацията в Украйна в „глобален“ конфликт, за който Латинска Америка, Африка и Азия плащат цената, като се сблъскват с висока инфлация, растящи цени и нестабилни доставки на храни.

По-рано Сиярто заяви, че Унгария е добре подготвена за зимата, тъй като поддържа сътрудничество с Москва в газовия и други сектори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *