Бобов дол не пуска „Струма“. От Стара Загора не са сами. Правителството продължава да мълчи гробовно!

Енергетиците и миньорите от Бобов дол продължават да държат затворена автомагистрала „Струма“.

В профила си във Фейсбук, Росица Тонева, която е сред протестиращите герои край Стара Загора, които дни наред не се дават под натиска и лъжите на правителството, публикува снимки на колегите си от ТЕЦ Бобов дол на автомагистрала Струма.

На тях се вижда, че стотици миньори и енергетици са затворили аутобана.

На друга се вижда, че стотици полицаи са застанали като плътен щит, да ги вардят с едничката цел да не тръгнат към „свещената“ София. 

На трета снимка се вижда, че протестиращите момчета от от енергийния сектор са вдигнали транспарант на който пише: ВНИМАНИЕ!!! Миньорите от Бобов дол след 2026 год., като бъдещи шивачи, обущари и рецепционисти!

Припомняме, че по-рано днес от КТ „Подкрепа“ разпространиха исканията на протестиращите от сектора, първото от които е Оставка на правителството на Николай Денков. До този момент от Министерския съвет се носи единствено гръмовно мълчание.

Същевременно по БНР днес бившата пиарка на ПП Диана Дамянова заяви, че централите ще бъдат затваряни отсега, което си е чисто престъпление с цел властта да прибере едни милиарди за себе си, и че миньорите са брутално излъгани от правителството. 

На целия този фон, бившият премиер Бойко Борисов и НЕкоалиционен партньор на сглобката каза, че се моли протестиращите да не влязат и да блокират София. 

Миньори и енергетици се заканват, че няма да спрат да протестират, докато сглобката не се разпадне и правителството им не подаде оставка. Те категорично отказаха поканата на Денков да се срещнат с него.

Междувременно в България се надига във вълна от гражданска подкрепа за енергетиците и миньорите. Българи от чужбина изразяват съпричастност към тях.

От правителството обаче продължават да мълчат гробовно и да не отговарят по единствения важен въпрос: Погребали ли са българската енергетика!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. На гнусните плъх му е заповядано какво да прави и него не го интересуват хората в България-това трябва да е ясно на всеки. Тези продажници затриват Родината. Народен съд и въже за тях. Гнусна паплач, която ще продаде и майка си.

  2. Правителството мълчало… То първо не е правителство, а колониална администрация и второ такъв им е капацитетът, нищо че титлите на някои се веят в небесата. Имитации на решителност от типа „ти знаеш ли кой е батьо?“ няма да минат, а вече са се подписали, предвкусвайки мазната баница. Сега се чешат по празните кофи, някъде на сянка и хвърлят боб, какво да правят. Моят съвет е ОСТАВКА, гладен, но жив!

    Скандално, стига шестащини с този код по два пъти!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *