Синът на Пригожин е новият ръководител на ЧВК „Вагнер“

Частната военна компания „Вагнер“, която след смъртта на Евгений Пригожин стана частно подразделение към държавната „Росгвардия“, вече се оглавява от сина на починалия основател на легендарното ЧВК – Павел. Това съобщава The Moscow Times, позовавайки се на представител на организацията в Пермския край.

ПАВЕЛ ПРИГОЖИН

Цялата структура – оперативни процедури и командири – си остава същата. „Всичко си е същото, с изключение на полигона Молкино, който е тотално обновен. Базата на „Вагнер“ ще бъде разположена на територията на Ростовска област“, уточниха от областната управа.

Каналът „VCHK-OGPU“ в социалната мрежа Телеграм написа, че 25-годишният Павел Пригожин в момента преговаря в рамките на „Росгвардия“ ЧВК „Вагнер“ да премине под контрола на отдела на Виктор Золотов, за да „запази марката и активите“. За това съобщава и близкият до Вагнер канал „Сива зона“.

Приживе Евгений Пригожин е разказвал в интервюта, че на 18-годишна възраст синът му отбил редовната си военна служба в армията и месец след като се уволнил заминал на война в Сирия. „Оттогава той е неизменно в най-горещите точки, където воюва като част от ЧВК „Вагнер“, А при сраженията в Донбас получил първия си черен кръст“, разказваше с гордост за сина си Павел бизнесменът.

Според завещанието на Пригожин почти цялото му наследство отива при Павел. Двете дъщери получават само малка част от огромното богатство на бизнесмена.

По данни на Ura.ru синът на основателя на Вагнер е основател и собственик на две строителни фирми Beta и Lakhta Plaza, основани през 2018 и 2020 г. Фирмите на Павел Пригожин са специализирани в изграждането на елитни домове в Санкт Петербург. Той е собственик и на жилищния комплекс Lakhta Park.

По-рано стана известно, че групата „Вагнер“ е възобновила приема на договорна служба, за да се включи отново във военните кампании в Украйна и други страни. Желаещите да сключат договор с ЧВК „Вагнер“ трябва да са на възраст между 20 и 55 години. Заплащането започва от 80 хиляди рубли. Размерът му зависи от конкретната мисия, в коя точка от планетата се намира и от вида на дейността. На участниците във военни операции се предлагат 240 хил. рубли.

Кандидатите трябва да са с чисто съдебно минало, да не са издирвани и да не са под полицейско наблюдение. В същото време от „Вагнер“ подчертават, че търсят за попълнение нови лица, а бившите кадри на групата, които преминаха и вече са назначени в структурите на Министерството на отбраната и доброволните отряди под негов контрол, няма да се приемат обратно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *