Синът на Плевнелиев получил сърдечната криза в Гърция, докарали го спешно с хеликоптер в София

Плевнелиев децаСпоред разследващия журналист Григор Лилов, преди да стане трагедията със сина на президента, близките семейства  Плевнелиеви и Прокопиеви са били заедно на почивка  в Халкидики, където и двамата имат скъпи къщи.

Лилов прави изводите си от реакцията във Фейсбук на Прокопиеви. Там има пусната снимка, вероятно последната на Филип, който заедно с още четири деца влиза в морето. Съболезнователните думи на Галя Прокопиева пък са – „Едно дете вчера се радваше на слънцето и скачаше във вълните, а днес полетя към друг свят…“Снимката е публикувана и в профила на Галя и в този на Иво, а под нея са поднесени съболезнованията.

Според Лилов Филип е получил кризата внезапно на полуострова, а там пък винаги има охрана на президента и хеликоптер, ако му се наложи да отлети внезапно. Семейството е решило да закара бързо детето в Кардиологичната болница в София и да не губи време да търси подходящо лечебно заведение в Гърция. Явно във вилата е имало и лекар, който е преценил какво е състоянието на Филип и в каква болница да бъде закаран.

В малките часове на нощта в събота Филип е бил приет в Националната кардиологична болница, където готов екип от най-добрите специалисти е чакал хеликоптера.  Смъртта е настъпила вследствие рядко заболяване  – разслояване на аортата, най-големият кръвоносен съд се е разкъсал и причинил  тежък кръвоизлив в цялото тяло. Това заболяване няма предварителни симптоми и кризата настъпва внезапно.

Семейство Плевнелиеви не обвинява лекарския екип за фаталния край и не е поискало да бъде направена аутопсия на най-голямото им дете, което почина в ръцете на лекарите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *