Сиймур Хърш: Би било самоубийство да мислим, че Украйна може да спечели тази война

Надеждите на американската администрация за победа на Украйна в конфликта с Русия са „самоубийствени“. Това мнение изрази вчера в интервю за портала Consortium News легендарния американски журналист Сиймур Хърш, който миналата седмица публикува разследване на експлозиите на тръбопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Според него заради враждебните действия на САЩ спрямо Русия руският народ се е обединил около президента Владимир Путин и цялата страна е минала на полувоенен режим.

„Би било самоубийство да мислим, че тази война може да бъде спечелена, че Украйна може да спечели тази война. Военната конфронтация на Вашингтон с Москва беше твърде необмислено решение. Трябваше да търсим мир и някакъв вид споразумение“, каза той.

„Трябваше да уверим руските власти, че Украйна няма да бъде член на НАТО. Тя все още не може да стане такава заради огромната корупция в тази страна. Бяха направени толкова много грешки. Направо не е за вярване колко тесногръдо беше нашето ръководство. Те решиха просто да се придържат към военния курс, сякаш срещу тях е някаква държавица от Персийския залив, а не ядрена Русия“, добави американският разследващ журналист.

На 8 февруари в своя статия Сиймур Хърш обяви, че взривните устройства под руските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“ са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на НАТОвското учение Baltops от водолази на ВМС на САЩ с подкрепата на норвежки специалисти. Според източника на Хърш от най-високо ниво в американската администрация, решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност. Дни по-късно думите на Хърш бяха потвърдени и от втори надежден източник, който е предоставил и документирани доказателства за твърденията си.

Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън в отговор на запитване на ТАСС нарече изложената от носителят на „Пулицър“ Хърш версия „съвършена лъжа и пълна измислица“.

Сегашната администрация на САЩ при никакви обстоятелства няма да признае участието си в подготовката на саботаж на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“, смята Сиймур Хърш. В интервюто си за портала Consortium News той не изключи публикуването на нови материали за експлозии на газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. „Може би ще напиша повече за този механизъм“, каза той, но не уточни какви още подробности ще добави към публикуваното по-рано разследване. Същевременно журналистът посочи, наред с други неща, ролята на Норвегия, Швеция и Дания в историята със „Северен поток“. Според него тези страни „тепърва ще трябва обясняват“ позицията, която са заели, когато са научили, че тече подготовка за саботаж, но са предпочели да си замълчат за това.

Заради враждебните действия на САЩ спрямо Руската федерация руският народ се обедини около президента Владимир Путин, заяви Сиймур Хърш: „Ние дадохме на Путин повод, който обедини руския народ около него. Този ход беше глупав“.

Журналистът отбеляза, че Вашингтон води най-агресивната политика в света. „В момента сме може би най-агресивната страна на планетата“, каза той, имайки предвид политиката на САЩ спрямо Тайван в този контекст.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. « В момента сме може би най-агресивната страна на планетата” каза той… каза:

    Не е “в момента” и не е “може би” !

  2. Те са такива. Имаше разведряване между И3зтока и Запада по времето на Джими Катър. Той беше умен човек, не търсеше конфронтация.

    • Голямо разведряване и паднало, щото от 1945 г. до ден днешен и имало САМО 20 дни без война по света, в които мръсната хазарска сган да няма пръст.
      Такава борба за мир е паднала, че камък върху камък няма да не остане.
      Наглосаксонците са най-големият и най-жестокият враг на България и провославното и население. Докато тази мръсна паплач не бъде избита, няма как да надигнем глава!

      • Дадох за пример 45 г. в смисъл след Втората Световна Война, демек откакто са се самоназначили за някакъв ментор и хегемон. Да ни мислите че преди това не са избивали никой? Питайте само 100 млн. индианци къде изчезнаха.

  3. до рени…не сте права за картър..винаги са били едни и същи..вълкът козината си мени,но… разведряването беше западна тактика с цел отславане позициите на ссср военно промишлен комплекс и свързаните с него хардлайнери в кпсс и усилване на либералното крило с еврейна андропов и горбачов склонни да приемат западните ценности..което и стана..не се заблуждавай за картър..

  4. ПУТИН ЩЕ ГИ РАЗВЕДРИ,ТА СВЕТ ЩЕ ИМ СЕ ЗАВИЕ! НЯМА ДО БЕЗКРАЙНОСТ ДА БЪДЕ ДОБЪР И ТОЛЕРАНТЕН!

  5. Написаното горе е самата истина,грозната истина на съвремието ни. Само дето нашите политически идиоти все още не вдяват, то е и защото търпимостта никъм тях е пословична.Някой да наказа Щатите за войната в Ирак, когато избиха милиони, ограбиха им музеите, след като си признаха,че е станала грешка.Някой да ги наказа след бомбардировките на Белград с обединен уран или 20 годишното демократизиране на Афганистан.Само едно право има от как се знае светът и то е на силата.Само че, едно предстоящо премерване на двете ядрени държави слага кръст на цялата човешка цивилизация, ще изчезнем просто като динозаврите, завинаги.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *