Секретни документи, открити на автобусна спирка показват, че акцията на британския „Дифендър“ е целяла Провокация към Москва

Строго секретни документи на Министерството на отбраната на Великобритания, съдържащи подробности за бойния кораб „Дифендър“ и мисията в Черно море и реакцията на Русия, са били намерени на автобусна спирка в графство Кент, съобщи Би Би Си.

В част от документите се обсъжда възможната реакция на Русия при преминаването на разрушителя на кралския флот от украински води в опасна близост край бреговете на руския полуостров Крим в сряда.

В други документи има подробности за възможно британско военно присъствие в Афганистан след края на операцията на силите на НАТО, предвождани от Съединените щати.

Антрефиле от секретните документи

Правителството на Великобритания вече обяви, че е започнало разследване. Говорител на Министерството на отбраната заяви, че преди дни негов служител е докладвал за загубата на документи с чувствително съдържание и допълни, че „по-нататъшни коментари са нуместни“.

Документите, общо около 50 страници на брой, са били намерени подгизнали на автобусна спирка в графство Кент от човек, пожелал анонимност, който се е обадил на Би Би Си, когато е установил секретния характер на материалите.

Би Би Си смята, че документите, включващи мейли и презентации, са на висш служител в Министерството на отбраната.

Антрефиле от секретните документи

Материалите, свързани с разрушителя „Дифендър“, показват, че мисията, описана от британското военно министерство като „невинно преминаване през украински териториални води“ с покрити оръдия и хеликоптер на борда, е проведена с надеждата Русия да реагира агресивно.

Skandalno.net припомня, че при преминаването на британския кораб-разрушител „Дифендър“ край руския полуостров Крим се стигна до инцидент, заради който на руските гранични военномолски сили им се наложи да произведат няколко предупредителни изстрели, а самолети на РФ пуснаха бомби по пътя на кораба. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Нещо от френската преса. Avec le plan OTAN 2030, « les pays membres ne seront plus que des valets de la décision américaine » И да не забравяме, хорото на цялата световна мръсотия се води от английските пирати, награбили редица страни като колонии преди втората св. и на техните още по- мръсни отрочета докарали черни от Африка като роби. И тези същите имат наглостта да раздават морал и справедливост, а ние сред най-послушковците, наи-тъпите, най- презрените, начело 12 години с един селски тапук, пожарникар и пичага,че и генерал о Боже, на който естествено цялото население е във възторг.

  2. А това, че такъв источник като Скандално се чете и дискутира от малко хора, за разлика например от Факти и др. е силно доказателство за политическата култура, за представата в света в който живеем. А иначе словоблудството на такива доказани празнодумци и политически карикатури като Цветанов, Станишев и хамелеоните запълват страниците на т.н. демократични медии, където всеки кретенизъм се представя, като свобода на мненията.

  3. Турция ще прави по широк канал до Босфора, през който ще могат да преминават и самолетоносачи от САЩ. Тогава кой ще ги спре?

    • Кой ли – руските хиперзвукови и още по-добрите и тайнствени от тях ……

  4. Защитниците на Азовстал се предадоха. Къде са онези наемници и служители на биолаборатории, както се твърдеше по-рано?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *