Светът изтръпна! Израел УБИ И ИЗПЕПЕЛИ 15 Руски Войници в Сирия! Москва се готви за Война!?! Виж тук:

Русия официално обвини Израел за сваления си военен самолет Ил- 20 край бреговете на Сирия. Всичките 15 руски войници на борда загинаха. „Оставяме си правото на адекватни ответни действия“, обяви руското Министерство на отбраната, а напрежението между двете държави ескалира с всеки изминал час.

„Многократно предупредихме Израел да се въздържа от бомбардировки на територията на Сирия, защото така излага на опасност живота на руските военни там. Трагедията с Ил- 20 е резултата от безотговорното поведение на Израел“, коментира руският военен министър Сергей Шойгу.

Ето как се стигна до смъртта на 15 руски военнослужещи. Израел, без да предупреди Русия, атакува със самолети сирийски позиции, където са разположени войските на Башар Асад. Последвала атака от страна на сирийските ПВО- системи, от които за да се спасят, израелските бойни самолети използвали за прикритие руския самолет Ил- 20, който се подготвял за кацане. И една от автоматично насочените сирийски ракети покосила руския военен самолет.
„Действията на Израел са враждебни спрямо Русия и ние ще им отговорим адекватно“, категорично е руското военно министерство.

Междувременно, Израел заяви, че не носи вина за трагедията и отказва да поеме отговорност. Според Тел Авив, вината си е изцяло на сирийските ПВО- та, които уцелили погрешка руския самолет. Позицията на Израел, без грам изненада, бе подкрепена и от САЩ.

През последните месеци Израел нанася циклични удари по цели на територията на Сирия, като се оправдава, че били свързани с най-страховитите им врагове – Иран и Хизбула. Сили, които поставят под въпрос самото съществуване на еврейската държава и са в много тесни връзки със Сирия. Затова и Тел Авив е най- върлият противник на президента Башар Асад. Сега евреите драпат със зъби и нокти да го свалят от власт, а територията на Сирия да бъде разделена.

В същото време обаче Израел не смее да се опълчи открито на най-големият поддръжник на Асад – Русия. Чрез дипломатически совалки на най- високо ниво (които включиха и присъствието на премиера Нетаняху на Военния парад в Кремъл) Тел Авив се надяваше да убеди Путин да се оттегли от Сирия. Това обаче няма да се случи.

До каква степен ще се влошат отношенията между Русия и Израел след тази открита израелска провокация, все още е трудно да се каже. Едно обаче е сигурно: Путин няма да остави нещата така! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Едни си играят на политици докато другите мрат като пилци

  2. От Ходини пу мъкити разбрахми колко ДЪЛБОКО ИЗВРатена държава е РФ, какви мъки е изпитал рускийа нарот и таман да стани гусхудар на Ивропа и СТАЛИН ПРУФукАЛ си4ко щот Гудирян гу НАИБАЛ ВНИЗАПНО утруту на 22 йуни 41 гудина и така умрел НОВее САВЕТСКИ 4ЕЛОВЕК за да останат само днешнити изватени ланйна

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *