САЩ ревностно крият истината за това какво се случва с украинската армия

За да превземе Крим, Зеленски ще трябва да възкреси мъртвите си войници. ВСУ се топи като лански сняг

В мрежата изтече карта на разположението на батальоните и полковете на ВСУ, от която си обяснихме защо е такава ситуацията по целия хилядокилометров фронт от Херсон до Харков. Оказва се, че западно от Киев и отвъд Днепър няма бойни части на сухопътните войски. Почти всички бойци на ВСУ са на фронтовата линия или в резерв на източния бряг на Днепър. Докато цялата западна половина на Украйна се охранява от части на териториалната отбрана на въоръжените сили – тоест цивилни с леко оръжие.

Загубите на ВСУ вследствие на 10-те месеца военни действия са огромни – над 300 хил. убити или тежко ранени. Не достигат хора за отбрана на цялата територия на страната. Ето защо САЩ и други страни от НАТО бързат да формират нови батальони за въоръжените сили на Украйна – за да компенсират огромните загуби.

В същото време Зеленски, според Washington Post, се опитва да заблуди американския дядо (както вече наричат Байдън в Украйна), внушавайки, че „Украйна ще победи Русия“.

В неочаквано откровен коментар Washington Post пише, че срещите на Клоуна Зе в Белия дом и Конгреса са били кратки. Явно звездно-раираната US-върхушка няма какво толкова да си говори с укро-президента. Снимаха се с него, потупаха го по рамото и му зададоха един въпрос, за да проверят адекватността му (въпросът им беше за перспективите на военната кампания).

Клоунът не го подмина, а се развихри с глупостите си как укровермахтът ще нокаутира руската армия и ще я отхвърли не само до линията от 24 февруари, 2022 г., но и ще превземе Крим и цял Донбас.

„Длъжностни лица на САЩ коментират насаме, че това не е възможно“, пише Washington Post, който е основен рупор на неолибералното правителство на Байдън.

В статията се твърди още, че посещението на Зеленски в Америка е „опит да се спечели подкрепата на скептично настроените конгресмени – републиканци и други администратори, преди да започнат яростните, дълги и изтощителни зимни битки“.

Връщайки се в Киев, президентът на укрите излезе да говори пред народа си и по-точно пред зомбираната му част, и заръси същите глупости, които сподели с господарите си от Вашингтон: че „има перспективи на фронта“. Клоунът-президент не уточни какви са, но обяви замяната на много украински дипломати по държави с нови лица – с единствената цел да се увеличи просията от целия свят, така че „следващата година да бъде наистина решаваща и Украйна да постигне всичките си военни и политически цели”, каза Зеленски.

Клоунът, макар и глупак, разбира, че без пари все по-оредяващата му армия не може да се бие. Американският дядо, очевидно е казал, че Киев няма да получи повече от четиридесет и пет милиарда. Като дори не става въпрос за реални пари.

Очевидно янките възнамеряват да продължат да дават около 1,5 милиарда долара на месец на режима в Киев и то не безвъзмездно, а като дългове, които впоследствие ще си търсят. Байдън е посъветвал Зеленски да потърси останалите пари, които са му необходими, от други страни. Като е обещал да му помогне с повече ако има „победи“. Иначе – лошо, да не чака повече финансиране.

На фронта обаче събитията се развиват зле за въоръжените сили на Украйна. Дори западните медии все по-често предават реалните събития на фронта, с което свалят „акциите на Зеленски“.

Изявлението на главнокомандващият ВСУ ген. Залужни, който в интервю се изпусна, че сега армията му наброява само 700 хиляди вместо милион щикове, принуди Зеленски и хунтата му спешно да проведат поредната вълна на мобилизация и да лови жертви за запълване на прясно изкопани гробове.

В украинските социални мрежи се появи новината: „Киев засили мобилизацията за празниците (във въоръжените сили на Украйна). Обявената от служителите на Министерството на отбраната „нужда от резерви за фронта” вече се забелязва по активизирането на военните комисари по улиците на страната.“

„На видео от пазара в гр. Черновци се вижда военните са раздавали призовки за мобилизация. Комисарите изловиха около 40 момчета, след което пазарът опустя“, пишат медиите.

Киевската хунта е силно притеснена, защото след десет месеца боеве мотивираните бандеровци във ВСУ са на привършване – 90 % са записани като „двеста“ (т.е. загинали са, б.р.) или тежко „триста“ (ранени с инвалидност) с ясна перспектива за инвалидна пенсия.

Това означава, че след 9 мобилизационни вълни в момента укро-армията се попълва с каквото е останало – нискокачествено пушечно месо, което няма и една десета от бойните умения на „азовци“ „айдарци“, „кракен-и“ и др. подобни „герои“ на бандеровска Украйна.

Освен това развихрилата се бясна инфлация буквално занули материалните стимули за служба във ВСУ. Но за това ще стане дума по-надолу. Разчетът на руското командване, че ракетните удари по украинската инфраструктура ще унищожат снабдяването и финансирането на укровермахта, изглежда се сбъдна. Аварийните спирания в Украйна подкопаха хранителната база на киевския режим и предизвикаха скоростно обедняване.

Реалното производство в Украйна през четвъртото тримесечие спадна със 70% и това оказа крайно депресиращ ефект върху гражданите.

„В някои случаи спадът в производството възлиза на 80-90%, в други – 50%. В зависимост от региона и схемата на свързаност на конкретно предприятие, в зависимост от неговата критична важност за икономиката“, каза в интервю Ростислав Шурма, заместник-ръководител на президентската канцелария.

Според него украинският БВП лесно може да се срине с 50% и повече. Проблемът се крие и във факта, че Министерството на финансите на Украйна неотдавна публикува меморандум, подписан с МВФ (за следващата година), в който се казва: „Украйна се ангажира да се откаже от емисионното финансиране на бюджетния дефицит“.

Сега лъвският дял от заплатите, включително надбавките за военните, според вътрешни лица от НБУ, се покрива от украинската печатница за пари, която работи денонощно и неспирно генерира все по-мащабна хиперинфлация.

За капак МВФ призова Зе-екипа да приравни укриващите данъци украински граждани с враговете на Украйна и да намали заплатите на държавните си служители с 27%, въпреки скока на цените „за всичко“.

„Правителството, вместо да предприеме каквито и да е действия в подкрепа на населението, предпочита да прибере средствата, отпуснати от Европа и Съединените щати, оставяйки на хората само един избор – да отидат на фронта, където средно военните ще получат 20 000 гривни ( 37 000 рубли или 300 долара)“, коментират в украинските социални мрежи.

„И това е въпреки факта, че на въоръжените сили на Украйна беше обещана заплата от 100 000 гривни (186 000 рубли или ок. 1500 долара) на фронтовата линия, но според самите военнослужещи те са получили средно 30 000 гривни (55 000 рубли или 450 долара)”, разкриват още роднини на воюващи укро-войници в телеграм каналите.

Александър Ситников

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. 300 000 православни са нищо, еничарите в България и Румъния ще се погрижат да покрият загубите на укрорайха и скоро ще изпратят мръсната си балканска паплач, която не се вълнува от сатанински ценности и на всичко отгоре неще да се нафарфальока с така наречената ваксина. Не 300 000, трябва да бъдат погубени над 30 000 000 православни, за да освободят място на маймуните от африка и азия.

    • Оцелелите православни да се подготвят за приемането на исляма, развъждането на поколение от главорези и да се снабдяват с вазелин.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *