САЩ и Русия на ръба на Война! Какво иска Западът от Москва и Пекин! Виж Тук:

Светът отново е на ръба на войната. И отново. И отново. Последните години са една непрестанно повтаряща се Карибска криза. На квадрат.

Всъщност войната не е свършвала, само преминава от едни параметри в други, които, докато бъдат разпознати и анализирани, се заменят с нови. Даже геополитиката, която е най-стабилна и непроменлива, търпи еволюция пред нашите очи, за да се докаже, че не е само географска, но преди всичко политическа категория, променяща се с времето и пространството.

Заради това още преди години написах, че съвременната геополитика са нефтът и газът, след това добавих, че съвременната геополитика е доларът на САЩ, след това добавих, че тя е новата технологична революция на Китай, за да стигна до друг най-важен компонент, а именно най-новите хиперзвукови оръжия на Русия, като всички тези съставки променят геополитиката в нейното досегашно разбиране.

Промяната не е в полза на САЩ. Започна крах на западната геополитика при нефта, долара, оръжията, производството и технологиите.

При оръжията, нефта и газа лидерството е на Русия, при технологиите, производството и човешките ресурси – на Китай.

Ще припомня накратко някои основни параметри и понятия на геополитиката.

Основното е за Heartland, Сърцето, Сърцевината на Земята, Центъра на Света.

И още едно – че който владее „Сърцето на Земята“, владее целия свят.

Къде се намира „Сърцето на Земята“? Даже „класическите“ западни геополитици от последните два века признаха, че то е в Русия и Евразия. На това, т.е. на противодействието им, се основава цялата западна англосаксонска ционистка геополитика – войната срещу Русия, която е най-трайна черта и не се променя от векове.

Това е и основната цивилизационна война – на Изтока срещу Запада.

Heartland /Сърцето на Земята/ се намира в Централното руско възвишение, което исторически е в границите и на Руската империя, и на СССР, и на Руската федерация. Тук нещата не се променят. Но с времето „Сърцето на Земята“ обхваща Евразия с все по-широк мащаб.

Днес Евразия е преди всичко новият съюз на Русия и Китай, и Шанхайската организация за сътрудничество /ШОС/.

Това са и новите фронтове на геополитическата война – англосаксонският атлантизъм срещу континентална Евразия.

За какво все пак става дума.

Сърцето на Земята притежава колосални запаси от природни ресурси и военната мощ на Русия, както и огромния производствен, технологичен и човешки капацитет на Китай.

САЩ и Западът залязват, защото са в системна криза. Системата е така нареченият неолиберален капитализъм, който е най-престъпният заговор в историята на човечеството.

Западна Европа, заради своята пренаселеност, технологична амортизация и географска ограниченост винаги се е насочвала на Изток – Drang nach Osten, с опити да завладее ресурсите и богатствата на Русия и Евразия.

Опитваха се и без разрешение – Наполеон и Хитлер. По-добре да не бяха опитвали.

Опитваха се и след 1990 г. след краха на СССР и Източна Европа, но се сблъскаха с новите реалности –новата военна мощ на Русия, особено при хиперзвуковите оръжия, които промениха военната геополитика и поставиха САЩ под неизбежен изпреварващ първи удар, и икономическата мощ на Китай – който изгражда нов геополитически вектор „Един пояс, един път“.

Всъщност погледнете къде е Русия и къде са САЩ. Русия е „Сърцето на Земята“, на САЩ са остров някъде далеч зад морето. НА САЩ много им се иска да са по-близо, да превземат Русия и да командват целия свят.

След 1990 г. успяха да стигнат до така наречения Вътрешен полумесец, геополитическата дъга около „Сърцето на Земята“, който беше ограбен, обезлюден и нулиран като геополитически актив, и сега представлява мъртва Земя.

САЩ опитват и пробив срещу Русия в Украйна с помощта на световния ционизъм.

Като противовес се появиха два нови евразийски елемента – Иран и Турция, и тяхното съюзяване с Русия и Китай.

Във Вътрешния полумесец сега е съсредоточена геополитическата война, като САЩ въвличат и ЕС срещу Евразия.

Всъщност всички по-сериозни конфликти след Студената война стават в този Вътрешен полумесец. В неговия юг – Близкият Изток и Иран, е все по-горещо. В Западна Европа е по-тихо, научиха се да не вдигат шум. Но целта им е същата, както през 1941 г.

Ако САЩ и Западът успеят да превземат „Сърцето на Земята“, ще станат господари на планетата. Ако Русия и Китай ги отблъснат в морето, светът и новата цивилизация ще са техни.

Не трябва да сте големи геополитически специалисти, за да се досетите как се развиват събитията, въпреки свирепата съпротива на умиращия Запад.

Геополитическите войни са и цивилизационни. Заради това са толкова опасни.

За Запада залогът е загубата на световната му хегемония.

За Изтока залогът е да съхрани своята независимост и бъдеще.

Именно заради това хиперзвуковите оръжия на Русия промениха напълно геополитиката. САЩ вече не са далеч и недосегаеми зад морето, а са обект на изпреварващ хиперзвуков удар, който ще ги изтрие от лицето и картата на Земята.

Това е промяната. Преди това, независимо дали ставаше дума за Руската империя или СССР, ако Кремъл започваше военни действия, трябваше да стигне до Босфора или до Ла Манша. /И досега не мога да разбера защо Сталин през 1945 г. спря Жуков да стигне до Канала, на брега срещу Англия. Жуков искаше една седмица./

Сега, обект на светкавичен удар ще са преди всичко САЩ, които не са някъде далеч зад океана, а хиперзвуково близки, без никакво навлизане на Русия в Европа, която съвсем не й е нужна.

Автор: Красимир Иванджийски

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ако започне горещ стадий на този световен конфликт, то ще е от безсилието на САЩ да оцелеят дори като държава. Путин използва меката сила на комбинативен ум и гъвкава дипломация. Анализаторите денонощно се кълнат, че „този път сбърка“, но точно техните твърдения, увисват като празна кука, когато аха уловът се е измъкнал. Русия в момента не налага интереси. Държи се твърдо, но залага на взаимоизгодното. Това е нещо, което западняците НИКОГА няма да направят, защото ще умрат от собственото си червейче на алчността, което ще ги изгризе от вътре. Думата е често използвана от американците, но това „взаимо“ е така 99 към 1 разпределено, че не може да се усети. Основната слабост, сърцето на дракона е скрито в алчността, това което е тласкало „прогреса“ дълги години на бясно натрупване. Най-смешното е, че ние се сдобихме с билет за „Титаник“ преди последното му пътуване и сме искрено горди с това. Знаете за къде е този билет?

  2. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО В БЯГСТВО ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ОТ НАТО И ЕС И ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛИ НА БЪЛГАРОУБИЙЦИ ОТ МАФИЯ ГЕББ СЕГА И ВЕДНАГА

  3. Г-н Иванджийски, както винаги опитващ се да манипулира общественото мнение и с припомняне за написаното от него преди. Може би му плащат за да поддържа определена тенденция.Само че неговата гледна точка едва ли съвпада с истината, която е някъде по средата.Някой от периферията едва ли знае какви са истинските отношения между САЩ и Русия и тяхната военна мощ.Интересно кого трябва да шокира заглавието на статията?

  4. Иванджийски си е абсолютно прав, няма какво да се лъжем… САЩ обаче не са в състояние да нападнат Русия, първо защото този път никой не ги подкреп и второ, защото бързо ще бъдат унищожени. Мъчат се с интриги да създават проблеми на Китай и Русия, ма то така са интригантите, като не могат със сила, пробват с женски номера :D

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *