Как Бойко Борисов стана Агент Буда, ДОН, ДОР… и други интересни ДС-абревиатури! Виж Тук:

Внимание: За написването на тази статия Skandalno.net е използвало данни от свой информатор, бивш офицер от Държавна сигурност, Шести отдел:

Ако „Тиквата“ е мафиотския прякор на Бойко Борисов, даден му от аверите му в СИК, то „Беда“ е нещо далеч по-сериозно. Буда е вербовъчния псевдоним на Борисов, под който той е топил тайно аверчетата си от престъпния свят пред Шести отдел на ДС. В замяна на тези услуги е получил чадър от онези, които е трябвало най-напред него да вкарат в затвора.

Абревиатурата ДОН означава „Дело за Оперативно Наблюдение“. ДОН-Буда пък е делото за оперативно наблюдение за определяне на престъпната ориентация на Буда, т.е на Борисов. Въпросното дело не е обнародвано, но съществува. И предвижда при наличие на данни за престъпни действия от страна на Борисов, същият да бъде незабавно реализиран, тоест арестуван. Делото ДОН-Буда може и да е дълбоко засекретено, но никой никога не е отменял неговата функция.

Преди и след 89 г. обектът Борисов е разработван по всички оперативно-издирвателни, агентурно-оперативни и оперативно-технически мероприятия, тоест – събрани са данни от всички служби в държавата, изготвен му е психологически профил, следен и подслушван е с различни по вид и качество СРС-та – Струма, Осъм и Вит, следили са го с външно наблюдение и с агентура за влияние (разбирай- друго агенти).

Освен в ДОН-Буда, Борисов фигурира и в ДОР – Дело за Оперативна Разработка „Недосегаемите“. Разработката е образувана в НСБОП по повод силовите групировки. Във въпросното дело се твърди, че Борисов е свързан с две „ударни бригади“.

От споменатите по-горе операции и разработки, според вътрешната уредба на ДС следва Борисов, т.е. Буда да се появи и в ГДОР – Групово Дело за Оперативна Разработка на тези две „ударни бригади“, а също и в ЦДОР – Централизирано Групово Дело за Оперативна Разработка. Разработки на цялата мафия до 99 г., която на по-късен етап влезе във властта заедно с Буда и стигна до най-високо управленско ниво. Има много документи и относно срастването на престъпния свят с държавата, политиката и икономиката, в което службите са чадър за мутрите. До степен, че вече няма никаква разделителна линия между мафията и държавата. А последните години държавата, при силовата групировка ГЕРБ, бе хвърлена в дълбока политическа, икономическа и социална нестабилност.

Задаващата се Световна Икономическа Кризата, която ще удари България през пролетта на 2020 г. ще е началото на непредвидимо разместване на пластовете в държавата, на остра политическа конфронтация с наченки на граждански война срещу мафията, и на социална революция.

Катастрофата, пред която е изправена държавата ни, е безпрецедентна. Страната е в пълен държавен и институционален разпад. Изходът от тази критична ситуация е само един – да се изнесе цялата истина за управлението на Борисов и за състоянието на държавата.

Ето защо Skandalno.net отново напомняме вкратце някои от известните досега престъпления на Борисов, от които само едно е достатъчно, да бъде прибран в затвора.

Март 1995 г.: ЦСБОП разбива фабрика за нелегални цигари в Крайморие на фирма „Тео Интернационал“. Борисов е акционер във фирмата и член на управителния съвет.

Декември 1995 г.: Борисов се появява пред медиите като прессекретар на СИК на празник на групировката.

Март 2005 г.: В секретна справка, изготвена от офицери на НСС и изпратена до парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност през март 2005 г., се твърди, че като главен секретар на МВР Борисов осъществява чадър над наркотрафик към Близкия Изток.

Март 2007 г.: Американският журналист Джеф Щайн публикува статия в Конгрешънал Куортърли за престъпното минало на Борисов. Той черпи данни от доклад, изготвен от частна разузнавателна централа за швейцарска банка, в който Борисов е обрисуван като мафиот, свързан и с поръчкови убийства. Данните в доклада са потвърдени от Щайн чрез негови източници от ЦРУ.

Март 2011 г.: Публикуван е доклад на посланик Джон Байърли с гриф на секретност, изтекъл в Уикилийкс. Той твърди, че през 2006 г. ЦРУ (SIMO) е потвърдило данни за участието на Борисов в мащабен трафик на амфетамини, източване на горива и пране на пари през банката на Цветелина Бориславова. В друг доклад на Байърли за българската банкова система от 2006 г. също се твърди, че банката на Цветелина Бориславова СИБАНК е „гнила ябълка“, замесена в пране на пари от престъпна дейност на Борисов.

2009 г.: Сретен Йосич, един от големите балкански и европейски наркобосове, заявява пред Окръжния съд в Белград, че по времето, когато е бил в България (2001 – 2004 г.) е бил закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов.

2010 г.: Защитеният свидетел против Сретен Йосич – Томислав Марянович, заявява на заседание на Окръжния съд в Белград, че Бойко Борисов е бил „човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България“.

Януари 2013 г.: Появява се досието „Буда“. От него става ясно, че през декември 1996 г. Борисов е регистриран като секретен сътрудник на ЦСБОП заради връзките му с оперативно интересни лица, а през февруари 1997 г. ЦСБОП започва разработка на „Буда“ за изясняване на „приоритетната престъпна ориентация“.

Февруари 2013 г.: Появяват се ДОН и ДОР на Буда и т.н. и можете да прочетете от началото какво означават.

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. До анонимния. Пак ли ти идиот подканваш дрргите да го го гръмнат, а ти защо не го направиш сам?

  2. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО В ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛИ НА БЪЛГАРОУБИЙЦИ ОТ МАФИЯ ГЕРБ СЕГА И ВЕДНАГА

  3. Вие от „Скадално“ защо премълчавате пребиваването му в затвора в г.Панкрац-Чехия. Точно от „Скандално“ научих този факт.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *