„Рыбарь“: Въпреки уверенията на български политици, София не е преставала да произвежда и доставя на САЩ 155-милиметрови снаряди

В свое разследване авторитетният телеграм канал „Рыбарь“ днес разкри, че въпреки уверенията на служебния кабинет на Гълъб Донев и президента Румен Радев, че страната ни няма да произвежда 155 мм снаряди за Украйна, военните ни заводи през цялото време са произвеждали и не са спирали износа на тези боеприпаси за САЩ. Разследващата медия е публикувала и документи, доказващи многомилионни договори между американски корпорации и български оръжейни производители.

Фактът, че българските власти продават оръжия на Украйна през трети страни (но официално отричат това), вече е разглеждан няколко пъти преди.

Разследванията на „Рыбарь“, всяко от които уличаваше българските правителства в лъжа обаче не се отнасяха до критичните 155 мм артилерийски снаряди за ВСУ.

Преди на власт в София да дойде през юни тази година проевропейското правителство начело с Николай Денков, бившето ръководство на България многократно заявяваше, че държавата няма да се присъедини към производството на 155-милиметрови снаряди за Украйна.

През март бившият министър на икономиката на България Никола Стоянов заяви, че страната няма капацитета да ги произвежда и единствено може да се опита да установи производство само „на пилотна основа“.

Според документи, публикувани наскоро във Федералната система за обществени поръчки на САЩ (FPS) обаче България през цялото време е произвеждала и доставяла 155-милиметрови снаряди на САЩ.

Още през януари Министерството на отбраната на САЩ обяви, че Northrop Grumman и Global Military Products ще се състезават за поръчки за доставка на 155-милиметрови боеприпаси с лимит от 552 млн. долара до 2027 г.

Неотдавна публикувани документи от USAF показаха, че по-голямата част от средствата – 402 млн. долара – вече са били отпуснати на Global Military Products. В тях се посочва и страната, от която въпросната компания закупува боеприпасите – България.

Така, въпреки всички лъжи на българските политици, се оказа, че България разполага с големи промишлени мощности за производство на 155-милиметрови снаряди. А според договора на стойност 402 млн. долара САЩ са закупили от София 800 000 броя от тях по 500 долара всеки.

Източник: Телеграм канал „Рыбарь“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. България продава отдавна на Щатите оръжие и снаряди за въоръжаване на бандитите срещу сирийското правителство,сега отново за Украина за стрелба срещу Русия.Това беше доказано отдавна от нашата разследваща журналистка, но когато иде реч за нашия СТРАТЕГИЧЕСКИ партньор, с когото трябва да сме в непрекъсната синегрия всичко се потуля, не за света за нашия наивен ДОБИТЪК.Ще си плащаме жестоко, щото не само мъдрост, много неща ни липсват, морал, доблест, кураж и национално достоинство.ПФУ!!!!

  2. Взривете заводите,дето бълват оръжия .Какво чакате? Даже разконсервираха завода в Костенец,там ги правят.Българи произвеждат снаряди за Освободителите си! ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ! КАК ГКЕДАТЕ ДЕЦАТА СИ В ОЧИТЕ БЕ,ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА?! ОШЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА. РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ Я ЧАКАМЕ НА ДУНАВА! ЩЕ ДОЙДЕ,ЗА ДА НИ ОСВОБОДИ! И ПАК ЩЕ ИМА-ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ! ЗА ВАШ УЖАС,ПРЕДАТЕЛИ! СЛАВА НА РУСИЯ!СЛАВА НА ПУТИН!

    • Иве, народа се изплаши и дори спря да пише, да не го орестува укрофашистката еничарска армия на тагаренко.
      Дори мен ме е страх да му тегля една майна, да не ме вкара в затвора за опит за изнасилване….. :)
      Ти питаш, как шебека гледал децата си….?

  3. Все някой друг ли ще върши работата вместо нас. Това вече е национална характеристика. От години го наблюдавам даже в мащабите на един блок. Ами що не си мръднем пръста и да ги прогоним тези наши подлоги, какво чакаме, освен 4-те чужди военни бази да видим и окупационните войски ли. Най-свестните хора у нас вече ги сложиха в списъка за изтребване и раята седи и примигва.Що бе хора, докога ще подкрепяме едни и същи бандяги, това правителство трябва да се махне веднага, щото ние изчезваме.

    • Щот няма хора, ама се сърдете, като напиша, че болшинството е двукрака маймуна с телефон. Обидно е да ти викат шебек, въпреки че това е обида за шебека, който поне децата си брани.
      Българите в България са макс 10-процента. Всичко останало се претопи в успешното ромско включване и се циганизира-асимилира …..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *