Руснаците щурмуваха десния бряг на Днепър в Херсонска област

Щурмова група от руската групировка войски „Днепър“ извърши рейд на десния бряг на река Днепър в Херсонска област, контролирана от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Руските изтребители са унищожили център за управление на безпилотни летателни апарати (БЛА) и станция за радиоелектронна борба, съобщи губернаторът Владимир Салдо в канала си в Telegram, предаде ТАСС.

„Комбинираната щурмова група на бойците от групировката войски „Днепър“ проведе дързък рейд на десния бряг на реката през изминалата нощ. Морски пехотинци, десантчици и доброволци пристигнаха с лодки в основата на Антоновския мост. Благодарение на изненадата врагът нямаше време да реагира и беше унищожен. Нашите войници унищожиха няколко вражески позиции, включително център за управление на безпилотни летателни апарати и станция за радиоелектронна борба, пунктове за наблюдение, връзка и временно съсредоточаване на живата сила в района“, се казва в съобщението.

Руски системи за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 58 украински БЛА над шест руски региона през нощта и сутринта, съобщи междувременно руското министерство на отбраната.

„През изминалата нощ и сутринта на 13 март бяха прекратени опитите на киевския режим за извършване на терористични атаки с БПЛА от авиационен тип срещу цели на територията на Руската федерация. Дежурните системи за противовъздушна отбрана прехванаха и унищожиха 58 БПЛА над териториите на Белгород (11 БПЛА), Брянск (8 БПЛА), Воронеж (29 БПЛА), Курск (8 БПЛА), Ленинград (1 БЛА), Рязан (1 БПЛА)”, уточняват от ведомството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *