Руски шампион по хокей нарече Макрон копеле и хомосексуалист заради двойния стандарт спрямо Русия и Израел

Двукратният олимпийски шампион по хокей на лед Александър Кожевников обиди френския президент Еманюел Макрон след като последния обяви условията за участие на Израел и Русия на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., в които ясно пролича двойния стандарт на Франция. Кожевников нарече Макрон „копеле“ и „хомосексуалист“. „Няма какво повече да се каже!“ – добави той, цитиран от руските медии.

Вчера Макрон обясни разликата в условията за участие на Израел и Русия/Беларус в Олимпийските игри през 2024 г. Той заяви, че „Израел, за разлика от Русия, не е атакуваща страна“.

През декември 2023 г. руснаци и беларуси получиха право да участват в игрите в Париж, но като спортисти с неутрален статут заради войната в Украйна.

Депутатът във френския парламент Едуар Бенар призова Израел да бъде отстранен от Олимпийските игри и изпрати съответно предложение до министъра на спорта на страната Амели Удеа-Кастере. Той обърна внимание на искането на повече от 300 палестински спортни клубове и граждански организации, които подкрепят инициативата.

„Като се има предвид, че израелското правителство следва политика на апартейд и организира геноцид, тази страна трябва да бъде изключена от Олимпийските игри“, призова Бенар.

За изключването на Израел призова и левият коалиционен блок на Испания „Sumar“. „Израел извършва геноцид и докато продължава да го прави, е неприемливо тази страна да участва в подчертано мирно световно събитие, каквото е Олимпиадата“, коментираха от „Сумар“.

Израелските спортисти не могат да бъдат държани отговорни за действията на своето правителство, заяви Международният олимпийски комитет (МОК) през ноември 2023 г.

А през март същият този МОК препоръча да се позволи на руски и беларуски спортисти да се състезават в неутрален статут, стига да обявят публично, че не подкрепят войната в Украйна. В същото време руските и беларуски спортисти, свързани с въоръжените сили или службите за сигурност на своите страни, са изключени от участие в международни състезания. Нито една от тези рестрикции не се предвижда за агресора Израел, който на всичко отгоре извършва и геноцид срещу палестинците в Газа.

През декември руснаци и беларуси получиха право да участват в игрите в Париж като индивидуални неутрални спортисти. Представителите на отборните спортове няма да бъдат допуснати до участие на Олимпиадата в Париж.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Много точно и правилно е постъпил руският двукратен олимпийски шампион по хокей на лед Александър Кожевников! Поздравления за достойната постъпка! А що се отнася до т.нар. западна демокрация и западниценности – Нищо ново под слънцето! Двойните стандарти на западните колониалисти и двуличници!

  2. Да живее свободният многополюсен свят каза:

    Това са последните предсмъртни гърчове и конвулсии на умиращия Колективен Запад. Колониално-империалистическият Колективен Запад вече умре. Това го разбраха дори онези шизофреници от Давос и USA-дълбоката държава. Неслучайно в последен отчаян опит да спасят 600 годишната система на капиталистическия Запад, баш шефа на Давос, Клаус Шваб, измисли простотията с Agenda 2030 u The Great Reset(Великото Зануляване). Един вид рестарт на системата с цел нейното запазване, но в преформатиран вид.
    А между другото светът е вече многополюсен. Многополюсен свят начело с Русия, Китай, Индия, Иран и Глобалният юг. Светът вече не е същият. Единствените, които още не са разбрали накъде отиват нещата са такива кретени като Баболюб-Макарон, Шолца(Германия), Рютето(Нидерландия), Сушито със Спанак(UK),Урсулата и нейните малоумни апапи в Брюксел.
    За нашите идиоти от политическия боклук въобще няма да коментираме – те още са си останали нейде в 1989-1990г. и ще се държат до последно за шлифера на своите господари от Вашингтон и Брюксел. Мизерници!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *