Руски боец: Украинците отбраняваха Новомихайловка в състояние на наркотично опиянение

Украинските войници в ключовия укрепен район в с. Новомихайловка край Угледар държаха отбраната под въздействието на наркотични вещества. Това разказва пред ТАСС командирът на взвод на десантно-щурмова рота от 155-а бригада на морската пехота от групировката войски „Восток“ с позивна Белий.

„Аз самият лично го видях в битка. При щурма на една от сградите украински войник изскочи срещу нас лице в лице. Изстрелях цял пълнител по него, а той стоеше така, сякаш нищо не се е случило“, разказва боецът. Няколко колеги свидетелстваха за подобни ситуации с украински войници – изскачат директно срещу куршумите без да се пазят и когато бъдат уцелени, не дават признаци да чувстват болка. Той добави, че на позициите на украинските въоръжени сили в превзетото вече на 90 % от руската армия село Новомихайловка, многократно са откривали кутии с психотропни препарати.

Пред ТАСС Белий разказва още, че на изоставени позиции в Новомихайловка той и хората му често са намирали оставени от украински военнослужещи военни карти с отметки, че са преминали двумесечен военен курс във Великобритания. „Голям брой украински войници преминават обучение във Великобритания. Намерихме няколко дузини военни карти с отметка за завършен от съответния боец двумесечен курс във Великобритания“, казва войникът. Същевременно Белий коментира, че не е забелязал украинските войници да са проявили на фронта някакви по-специални умения, каквито се предполага, че трябва да са придобили на Запад.

На 27 март съветникът на ръководителя на Донецката народна република Игор Кимаковски каза пред ТАСС, че украинските войски са напуснали позициите си в село Новомихайловка близо до Угледар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *