Руският посланик в САЩ: Москва ще отговори на украинската терористична атака срещу Кремъл, когато сметне за необходимо

Русия ще отговори на терористичната атака на Украйна под формата на нападения с дронове срещу Кремъл, когато сметне за необходимо, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

Как биха реагирали американците, ако някой дрон удари Белия дом, Капитолия или Пентагона? Отговорът за всеки политик или дори за обикновения човек е очевиден: наказанието би било сурово и неизбежно. Русия ще отговори на наглата и арогантна терористична атака. Тя ще отговори, когато сметне за необходимо. Винаги реагираме в съответствие с оценката на заплахата, която Киев представлява за нашата страна“, каза Антонов.

Той подчерта, че изявленията на официалните лица във Вашингтон относно ситуацията са „поразително цинични и абсурдни“. 

„Тук не можаха да признаят очевидното – терористичен акт, планиран от режима на Зеленски и опит за убийство на президента на Руската федерация. Освен това времето на удара не е избрано случайно – в навечерието на Деня на победата, парадът на 9 май, на който е планирано да присъстват и много чуждестранни гости. Богохулни и измамни бяха тезите, че този терористичен акт е уж „акция под фалшив флаг“. Тоест Русия сама е организирала провокация срещу сърцето на нашата държавност?!“, отбеляза Антонов.

По думите му, в Москва са се надявали, че администрацията на Вашингтон „ще има силата и достойнството да осъди този терористичен акт“. „Светът помни как през 2001 г. руският президент пръв протегна ръка на американския народ, който тогава беше подложен на терористична атака. Всичко обаче е забравено. Днес Съединените щати прикриват киевските престъпници. А думите на високопоставени служители, че Киев може да избира как да се защитава, са пример за двойни стандарти, политика на насърчаване на режима на Зеленски да атакува Руската федерация. Призивите на бюрократите във Вашингтон за уж възпиране на нацисткия режим в Киев от удари срещу цели извън неговите граници са фалшив фарс“, каза Антонов.

Според руския посланик в САЩ „зверствата на режима на Зеленски и снизхождението към него от страна на обединения Запад“ само показват, че противниците на Русия „нямат желание да търсят мир, да спасяват хиляди животи на обикновени украинци“. „Разбира се, ние ще вземем предвид това обстоятелство при изграждането на нашата линия за реализиране на целите и задачите на специалната военна операция“, заяви посланикът.

Припомняме вчерашния коментар на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен по повод украинската терористична атака с дронове срещу Кремъл:

Антъни Блинкен заяви, че не може да потвърди достоверността на руските обвинения, че Украйна е замесена в удара с два дрона срещу резиденцията на президента Владимир Путин в Кремъл. Той добави, че не би се доверил на информация, която идва от Кремъл.

В отговор на въпрос дали Съединените щати биха разкритикували Украйна, ако тя реши на своя глава да нанесе удар по цивилни обекти в Русия, Блинкен каза, че Украйна има суверенното право сама да решава как да се защитава
Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Освен „когато сметне за нужно“ следва да добави и „АКО сметне за нужно“ защото до сега Русия не сметна за нужно да отговори нито за взривените Северни потоци, нито за трилионите които САЩ и Запада наляха в Украйна, нито за тоновете оръжия които се изсипаха в Урайна, нито за натовските „инструктури“, които воюват в Украйна. Въпреки, че беше изречено нй-строго предупреждение,че ако някой посмее, ще види той.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *