Руският патриарх подкрепи Путин: Тези, които са готови да насочат оръжие срещу своите братя, да се вразумят

Руският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента Владимир Путин да предотврати сътресенията в страната, предаде ТАСС.

„Като отправям молитви за мирно решаване на настоящата ситуация, в качеството си на Предстоятел на Руската православна църква призовавам тези, които са взели оръжие и са готови да го насочат срещу своите братя, да се вразумят. Пред лицето на общата заплаха е необходимо да се запази единомислието, да се преглътнат обидите и личните амбиции, колкото и трудно да е това понякога. Подкрепям усилията на руския държавен глава да предотврати безредиците в нашата страна“, каза патриархът в обръщението си към своите сънародници.

Патриарх Кирил отбеляза, че военната конфронтация е изпитание, при което е още по-необходимо „да пазим единството на народа, да се молим на Бога, да подкрепяме войниците и да се поддържаме взаимно по всички възможни начини“. „Днес, когато нашите братя се сражават и умират по фронтовете, самоотвержено изпълнявайки своя дълг, когато враговете полагат всички усилия да унищожават Русия, опитът да се посее раздор в страната представлява най-голямото престъпление, което няма никакво оправдание“, продължи той.

„Господ да запази мира и единството, застрашени от призивите за размирици. Нека Бог закриля Русия, нейния народ и нейната армия“, каза още руският партриарх, цитиран от БТА.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Путин е майстор на чакането,чака чака ,докато му се качиха на главата и кравари и руснаци.Сега има да бере ядове.

  2. То не бяха червени линии,не бяха празни заплахи от страна на руснаците.Не знам дали Пригожин е червена линия или не.Ако руската армия не се справи в следващите 48 часа с предателите,Шойгу ще трябва да връща откраднатото от него ,дъщерята и зетя.

  3. А, бре не e баш тъй, както е наяве, ама да видим какво ще се излюпи от таз работа!
    Толкова явно предателство от страна на Пригожин е театър.Тука има нещо друго,което ще оправи работата в усрайната.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *