Руската Държавна Дума ратифицира единодушно присъединяването на четирите области! + Коментарът на Skandalno.net:

Руската Държавна Дума (долната камара на парламента) днес ратифицира единодушно четирите договора за влизането на четирите области – Донецка и Луганска народни републики, както и Херсонска и Запорожка област в състава на Руската федерация след проведените там референдуми. В проведените всенародни допитвания подкрепата за присъединяване към Русия беше между 95 и 98 %.

Договорите бяха подписани на 30 септември на тържествена церемония в Георгиевската зала на Кремъл от руския президент Владимир Путин и назначените от Москва ръководители на четирите украински района. В договорите се уточнява, че границите на новите субекти на Русия ще се определят от границите на териториите, които „са съществували към деня на образуването им и приемането им в Русия“, а външните им граници стават държавни граници на Руската федерация. В документите също се предвижда от деня на присъединяването на четирите субекта да бъдат образувани две нови републики и две нови области в състава на Русия, които ще запазят сегашните си названия, а ръководителите им ще получат статут на губернатори, посочва ТАСС.

Влизането на четирите области в състава на Русия е логично продължение на обединението на руските земи, започнало през 2014 г. със завръщането на Република Крим и град Севастопол в Руската федерация, каза днес на заседанието на Държавната дума руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

На проведените всенародни референдуми в Донецката народна република, Луганската народна република, Херсонска и Запорожска област и резултатите от тях народът там със смазващо мнозинство реши, че иска да се присъедини към Руската федерация съгласно Правото си на самоопределение.

Правото на самоопределение на народите е част от хартата за Правата на човека и е прогласено в член 1, точка 2 от Устава на Организацията на обединените нации.

Правото на самоопределение е отбелязано и в Международния пакт за граждански и политически права, приет от Общото събрание на ООН на 16 декември 1966 г. и влязъл в сила на 23 март 1976 г. и държавите членки по договора са задължени да го спазват (В България същият е ратифициран на 23.07.1970 г.).

Член 1 гласи следното „Всички народи имат право на самоопределение. По силата на това право те свободно определят своето политическо положение и свободно осъществяват своето икономическо, социално и културно развитие“.

Припомняме това за да успокоим всички проводници и ретланслатори на евро-атлантически пропаганда, че с присъединяване на 4-те области към Русия Устава на ООН е спазен. Това присъединяване е в съответствие с международното право, както и с едностранната декларация за независимостта на Косово, призната от същите тези западни държави, включае и България.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БЪЛГАРИ УПРАВЛЯВАНА 33 ГОДИНИ ОТ ФАШИСТИ ПЛАТЕНИ ОТ САЩ И ЕС НАТО ФАШИСТИ СЛЕД СВЕТЛА МУ ПАМЕТ ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ ПО МАЛКО ДА СИ ВРЪТ НОСА И ДА ЛЪЖАТ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЩОТО ЩЕ ПРИЗОВЕМ НА ПОМОЩ БРАТСКА РУСИЯ ВСИЧКИ НИЕ КОИТО НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ВАС ФАШИСТИ ВЕЧЕ СМЕ 85 % МАХАЙТЕ СЕ БОКЛУЦИ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА НЕ ВИ ЛИ УВРЯХА ТЪПИТЕ ГЛАВИ ЧЕ 85% ОСТАВАМЕ С БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ТЯ ЗНАЕ ТОВА ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ЗАЕДНО С ТРИМОРЕЦА ФАШИСТ АГЕНТ НА ЦРУ р. радев

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *