Руската армия нахлу в Работино

Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от щурмови операции с участието на военнослужещи от гвардейския мотострелкови полк на Южния военен окръг в района на село Работино, Запорожка област.

На кадри, заснети от разузнавателен дрон, се вижда как щурмови групи под прикритието на бойни машини на пехотата навлизат в Работино. „Благодарение на компетентното планиране на операциите от страна на командването на групировката войски „Днепър“, руските войници успяват да изненадат врага, да завземат и да се закрепят в неговите опорни пунктове в населеното място“, съобщават от руското министерство на отбраната. 

Командирът на танк с позивна Снайпер каза, че преди щурма танковата част е организирала и подготвила скоростно преминаване през минните полета. „След нас бавно започнаха да навлизат в Работино и бойните машини на пехотата. Маневрите ни бяха извършени изненадващо за врага, украинските сили в района дори не са предположили нападението до момента на щурма. По тази причина ние изпълнихме задачата с отличен шест плюс“, отбеляза той.

Министерството на отбраната добави, че щурмът е организиран във взаимодействие с всички видове и родове войски. „Извършено е въздушно и наземно разузнаване, проведена е мощна артилерийска подготовка“, съобщиха от ведомството.

Работино беше единственото селище, което украинската армия успя да превземе по време на лятната си контраофанзива през миналата година.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ДАВАЙТЕ МИЛИЧКИ,ДО БЕРЛИН! СЛАВА НА РУСКИТЕ СИНОВЕ,ЗАЩИТАВАЙКИ РОДИНАТА СИ! ПОКЛОН!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *